bezár
 

film

2020. 10. 06.
Fődíjat kapott az Örök tél Portugáliában
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Fődíjat kapott az Örök tél Portugáliában Szász Attila Örök tél című filmje kapta az Azeméis Filmfesztivál fődíját Portugáliában - közölte az MTI.

Hétvégén rendezték meg először a nemzetközi filmfesztivált a portugáliai Oliveira de Azeméis városában. A seregszemle az öt legnagyobb portugál fesztivál - Fantasporto, IndieLisboa, LEFFEST, Avanca és DocLisboa - korábbi fődíjas alkotásait vonultatta fel - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet kedden az MTI-t.

Tavaly az avancai filmfesztiválon az Örök tél a fődíj mellett a legjobb operatőr, a legjobb színésznő és a Don Quijote-díjat is elnyerte és emiatt szerepelt a hétvégi Azeméis seregszemlén, amelyen fődíjat kapott. Szász Attila filmje a Gulág Emlékbizottság támogatásával készült és a Szovjetunióba deportált sváb magyarok történetét dolgozza fel Csányi Sándor és Gera Marina főszereplésével. A történelmi dráma a második világháború végén málenkij robotra elhurcolt több százezer magyar áldozatnak állít emléket. A film forgatókönyvírója Köbli Norbert, operatőre Nagy András volt.

A 2018-ban bemutatott Örök tél az elmúlt hónapokban 35 elismerésben részesült világszerte. Gera Marinát a filmben nyújtott alakításáért a Nemzetközi Televíziós Művészeti és Tudományos Akadémia (IATAS) Nemzetközi Emmy-díjjal tüntette ki tavaly. Az Örök tél a Szupermodern Stúdió gyártásában készült Lajos Tamás producer vezetésével.

Fotó: erdelyikronika.net

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz
Interjú Vermes Dorkával az Árni című első nagyjátékfilmjéről

Más művészeti ágakról

Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés