bezár
 

film

2020. 10. 20.
Tíz új alkotást mutatnak be a Spanyol Filmhét alkalmából Budapesten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tíz új alkotást mutatnak be a Spanyol Filmhét alkalmából Budapesten Tíz új alkotást, köztük történelmi filmet, vígjátékot, komikus thrillert, dokumentarista alkotást, női mozit és romantikus drámát is láthat a magyar közönség az idei Spanyol Filmhéten. Az eseményt október 27. és november 1. között rendezik meg Budapesten, az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

Az idei programban szereplő tíz alkotás közül kilenc kortárs történetet mutat be. Az egyetlen kivétel a filmnapok nyitófilmje, Alejandro Amenábar Oscar-díjas rendező Amíg a háború tart című új alkotása, amely 1936-ban játszódik a salamancai egyetemen. E film a híres író, Miguel de Unamuno történetén keresztül idézi fel az akkori életet. A tavalyi év egyik legjobban várt, rendkívül látványos spanyol filmjét tizenhét Goya-díjra jelölték, végül ötöt kapott meg.

A filmnapok válogatásában szereplő Két víz között című film két cigány fiútestvér egymásra találásáról szól, lenyűgöző természetességgel, amatőr szereplőkkel. Rodrigo Sorogoyen rendező korábbi Oscar-jelölt rövidfilmjét, az Anyát egészítette ki egész estés mozivá. A film címszerepét alakító Marta Nieto a legjobb női alakítás díját kapta Velencében. A Petra című film főszereplője Bárbara Lennie-t pedig Európai Filmdíjra jelölték teljesítményéért. Láthatja a magyar közönség a három barátnőről szóló Láthatatlanok című filmet, amelynek egyik főszerepét Emma Suárez játssza. A komédiák közül a Bármikor abbahagyom című alkotás egy jól sikerült remake drogvállalkozásba kezdő egyetemi tanárokról, A vonatozás előnyei című komédia pedig egy pszichiátriai klinika különös ápoltjáról szól.

Bemutatkoznak az új generáció tehetségei is: Ebben az évben a legjobb elsőfilm Goya-díját elnyert Belén Funes katalán filmrendezőtől az Egy tolvaj lánya című alkotást, Oliver Laxe Cannes-ban is díjazott, A tűz hatalmában című fimjét és Carlos Marques-Marcet Az eljövendő napok című romantikus drámáját is láthatja a magyar közönség.

Fotó: Uránia Nemzeti Filszínház honlapja

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Iryna Tsilyk A föld oly kék, mint egy narancs című filmje a 17. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztiválon
Sidney Lumet: Tizenkét dühös ember
Burhan Qurbani: Berlin, Alexanderplatz

Más művészeti ágakról

art&design

Ördögavatás Ördögavatás
Humán holtterek körbejárása a Pécsi Galériában
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Minden egy Excel-táblázattal indult Minden egy Excel-táblázattal indult
Interjú Puklus Péter fotográfussal képzőművészetről, nemzetközi kapcsolatépítésről, a szabad alkotás lehetőségeiről és jövőbeli tervekről
gyerek

Vigyázzatok a szellemtrutymóval! Vigyázzatok a szellemtrutymóval!
Magdalena Hai: Rémálmok kisboltja 1. – A csúf csikipor
irodalom

„A fonat lesz az, amit én regénynek képzelek” „A fonat lesz az, amit én regénynek képzelek”
Beszélgetés Tompa Andreával a Költő a nappaliban eseményén


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés