bezár
 

irodalom

2020. 11. 19.
Három új kötet a FISZ kiadásában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Három új kötet a FISZ kiadásában Három új kötet – egy formabontó elsőkönyv, egy verseskötet és egy nagyszabású erdélyi antológia – jelent meg a Fiatal Írók Szövetsége (FISZ) kiadásában – közölte az MTI. 

Az irodalmi szervezet szerdai közleménye szerint az elsőkönyveseket kiadó sorozatukban jelent meg Urbán Bálint Oscuro című kötete, amelynek főhősei – William S. Burroughs és Kurt Cobain – az "Inverz Paradicsomot", az elszemélytelenedés misztériumát keresik. "Urbán Bálint egy olyan úton kíséri őket végig, amelyen a magyar irodalomban eddig kevesen indultak el" – idézi a közlemény a könyv fülszövegét, amelyet Földényi F. László írt.

Marcutiu-Rácz Dóra sodró, alulstilizált esszéversekben feszegeti az érzékenység határait a Már minden nő hazament című verseskötetében. Társadalmi közhelyekkel kapcsolatosan tesz fel kényelmetlen kérdéseket, de közben egy pillanatra sem felejti el, hogy ő maga is a társadalom tagja. Elismeri a szorongást, de nem oldódik fel a kilátástalanság langyos vizében – fogalmaz a közlemény.

André Ferenc és Horváth Benji válogatásában jelent meg a Címtelen föld – Fiatal erdélyi metamodern líra című antológia, amely 26 fiatal költőtől tartalmaz verseket. A fülszöveg szerint a kötetben szereplő szerzőknél a kisebbségi, kelet-európai szorongás közös tapasztalat. Többlakiságuk és többnyelvűségük létbizonytalanságot eredményez, ugyanakkor a reflexív figyelem és a poétikai diverzitás termékeny táptalaja is. A kötetet a FISZ az Erdélyi Híradó Kiadóval közösen jelentette meg.

Kép: ujbuda.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
irodalom

Mechiat Zina volt a Boggie: Költőim rendezvénysorozat februári vendége
Abdallah Abdel-Ati Al-Naggar Balassi Bálint-emlékkard irodalmi díjához
irodalom

Vaktérkép

Más művészeti ágakról

gyerek

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés