bezár
 

színház

2021. 01. 17.
Színháztudomány mesterképzés indul az ELTE-n
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Színháztudomány mesterképzés indul az ELTE-n Az ELTE-n színháztudományi mesterképzés indul a 2021/2022-es tanév őszi félévétől a Magyar Irodalom- és Kultúratudományi Intézet, valamint a Művészetelméleti és Médiakutatási Intézet közreműködésével. 

A képzés célja olyan színháztudományi szakemberek képzése, akik elméleti és történeti nézőpontból is képesek mind szóban, mind írásban reflektálni a színházi esemény mibenlétére. Részletes ismeretekkel rendelkeznek az európai és a magyar dráma-, illetve színházkultúra történetileg és szociológiailag változó formáiról, kialakulásának folyamatáról. Tisztában vannak a különböző diszciplínák színháztudományi vonatkozásaival, járatosak a színházi üzem és menedzsment kérdéseiben, illetve megfelelő ismeretekkel rendelkeznek színháztörténeti kutatómunka végzéséhez. Felkészültek tanulmányaik doktori képzésben történő folytatására" - írják a szak honlapján.

Szkéné színház

Jelentős hangsúlyt helyeznek a kortárs fókuszra, interdiszciplináris nézőpontokra, független működésre, kurrens kutatási háttérre, nemzetközi kapcsolatokra és a szakmai gyakorlatra.

Oktatók
Barda Beáta, Bartha Judit, Bengi László, Darida Veronika, Deres Kornélia, Fried Ilona, György Péter, Györffy Miklós, Imre Zoltán, K. Horváth Zsolt, Komáromi György, Müllner András, Nemes Z. Márió, Pikli Natália, Pintér Tibor, Remport Eglantina, Rényi András, Rozgonyi-Kulcsár Viktória, Schein Gábor, Schuller Gabriella, Simon Attila, Szilágyi Márton, Teller Katalin, Török Tamara, Zsadányi Edit

A szeptemberben induló képzésre 2021. február 15-ig lehet leadni a jelentkezést a felvi.hu weboldalán. További információk és a felvételivel kapcsolatos követelmények itt érhetők el.

kép1

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

színház

Megcsinálják akkor is, ha csak maguknak játszanak Megcsinálják akkor is, ha csak maguknak játszanak
Beszélgetés Pászt Patríciával a lengyel és a magyar színházról
színház

Arcközelik a színpadon Arcközelik a színpadon
Garaczi László: Végre egy kis csönd - a K:ortárs sorozatában
színház

A nyelvi virtuozitás örömszínháza A nyelvi virtuozitás örömszínháza
Bogusław Schaeffer: Színpadi kompozíciók, Kalligram, 2020
színház

Magára maradni jókor, jó helyen Magára maradni jókor, jó helyen
III. Richárd betiltva a Szkénében

Más művészeti ágakról

art&design

Bevásárolunk kortárs művekkel
Erősödött a kortárs művek iránti érdeklődés és az online árverésekkel egy olyan réteg is megjelent a vásárlók között, amely korábban nem vett részt az élő aukciókon.
zene

A Filharmónia Magyarország közel 20 online koncertet kínál márciusban
Kínálatukban a Kodály Kórus Debrecen és a Savaria Szimfónikus Zenekar is szerepel
art&design

Derkósok munkái virtuálisan
26 képzőművész pályamunkáit vonultatja fel idén is a Derkovits Gyula ösztöndíj
art&design

"A rajzolás főleg annak konfigurációja, amit látunk"
Paul Cézanne (1839-1906) rajzaiból és akvarelljeiből nyílik kiállítás nyáron a New York-i Modern Művészetek Múzeumában (MoMA)


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés