bezár
 

zene

2021. 01. 27.
Az Aris Vonósnégyes estjével indul a Rising Stars Digital online sorozat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az Aris Vonósnégyes estjével indul a Rising Stars Digital online sorozat Az Aris Vonósnégyes estjével kezdődik kedden a Rising Stars Digital című online sorozat, amelynek vasárnapig tartó koncertjei a Müpa Facebook-oldalán követhetők.

 Hat fiatal művész és formáció, az Aris Vonósnégyes, Jess Gillam, James Newby, Diana Tishchenko, Cristina Gómez Godoy és Vanessa Porter előadását közvetíti online Rising Stars Digital címmel a hamburgi Elbphilharmonie, a koncerteket a közönség a Müpa Facebook-oldalán kísérheti figyelemmel keddtől vasárnapig minden este 20.30-tól a Müpa Home részeként.

A Rising Stars ezúttal is küldetésének tekinti az új zene népszerűsítését, így valamennyi muzsikus koncertjén hallható egy-egy vadonatúj kortárs kompozíció, amely az Európai Hangversenytermek Szervezetének (ECHO) felkérésére született. A művek szerzői között japán vagy francia alkotó éppúgy található, mint angol vagy spanyol.

A keddi koncerten az Aris Vonósnégyes Kurtág György, Sosztakovics és Mendelssohn egy-egy meghatározó vonósnégyesét adja elő, emellett elhangzik Misato Mochizuki in-side című új darabja is, amely az ECHO felkérésére született.

A brit szaxofonvirtuóz, Jess Gillam műsorában Poulenc, Graham Fitkin, Dowland és Iturralde egy-egy műve szerepel, James Newby brit bariton koncertje a szerelem költészetét járja körül Clara és Robert Schumann dalciklusaival.

Diana Tisenko hegedűművész Debussy és Franck egy-egy darabja mellett a portugál Vasco Mendonça A Box of Darkness with a Bird in Its Heart című új művét is megszólaltatja, Cristina Gómez Godoy spanyol oboaművész a német-japán zongoristával, Mario Haringgel és Sara Ferrández brácsaművésszel lép színpadra. Vanessa Porter ütőhangszeres művész szívesen kísérletezik a színpadon az emberi test hangszerként való alkalmazásával, vasárnapi koncertprogramját izgalmas kortárs művekből állította össze.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023
A Bélaműhely koncertje a pécsi Szabadkikötőben
Az UMZE kamaraegyüttesének pécsi koncertjéről

Más művészeti ágakról

Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024
Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója
Denis Villeneuve: Dűne – Második rész


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés