bezár
 

film

2021. 02. 06.
A Napszállta című filmmel indul közép-kelet-európai filmes programsorozat Kínában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Napszállta című filmmel indul közép-kelet-európai filmes programsorozat Kínában A Napszállta című magyar filmmel indul közép-kelet-európai filmes programsorozat Kínában – közölte az MTI.

A kínai filmhivatal megrendezésében zajló program keretében a közép-kelet-európai országok filmjeit a kínai mozik, valamint a CCTV-6, filmeket sugárzó kínai állami tévécsatorna is műsorára tűzi.

A programsorozat nyitófilmje a Nemes Jeles László rendezésében 2018-ban elkészült Napszállta lesz. A The Paper című kínai híroldal az Oscar-díjas rendezőt idézve azt írta: "a filmben megjelenő földrajzi környezet és történelmi háttér talán sok kínai néző számára nem tűnik majd ismerősnek, de a huszadik század elején Európa a gondolkodás, a művészet és a tudomány terén is virágkorát élte, majd az ezt követő bonyolult és fordulatokkal teli események majdhogynem megsemmisítették az akkori európai társadalmat". A rendező azt is elmondta, hogy különösen foglalkoztatja az, a Napszálltát is megihlető jelenség, ahogyan "az emberiség különböző, gyönyörű dolgokat alkot, miközben egy leküzdhetetlen vágyat is hordoz magában a gyönyörű dolgok elpusztítására". A kínai filmhivatal programsorozatért felelős munkatársa hozzátette, hogy a filmek terén folytatott csere és együttműködés fontos része Kína és Közép-Kelet-Európa kulturális kapcsolatainak.

A sorozat részeként egyebek mellett bemutatják még Emir Kusturica szerb rendező Tejben, vajban, szerelemben című 2016-os háborús vígjátékát is.

Négyzetes kép a leadben: port.hu
 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál
Denis Villeneuve: Dűne – Második rész
Jonathan Glazer: Érdekvédelmi terület
Interjú Vermes Dorkával az Árni című első nagyjátékfilmjéről

Más művészeti ágakról

Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés