bezár
 

zene

2021. 02. 18.
Nyílt pályázatot hirdet a Waclaw Felczak Alapítvány zenei albumok kiadására
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nyílt pályázatot hirdet a Waclaw Felczak Alapítvány zenei albumok kiadására Ismét meghirdeti nyílt pályázatát a Waclaw Felczak Alapítvány, amely magyar-lengyel tematikájú vagy magyar és lengyel alkotói együttműködésben megvalósuló zenei albumok kiadását segíti elő.

A pályázaton magyarországi székhelyű lemezkiadók, zenei szervezetek, intézmények vehetnek részt, jelentkezni március 31-ig lehet, az eredményhirdetés április 26-án lesz - közölték a szervezők szerdán az MTI-vel. A pályázati keretösszeg mintegy 14 millió forint; a program minden évben maximum négy, komoly szakmai eredményekkel rendelkező művész magyar-lengyel tematikájú lemezének kiadását, valamint maximum három ígéretes tehetség magyar-lengyel tematikájú lemezének felvételét támogatja. A pályázat részletei az alapítvány honlapján olvashatók.

A szakmai zsűri tagja Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész, a Cziffra Fesztivál művészeti vezetője, Harcsa Veronika Fonogram-díjas dzsesszénekes, Rosonczy-Kovács Mihály Junior Príma-díjas népzenész, a Waclaw Felczak Alapítvány kuratóriumának tagja és Tóth Tibor könnyűzenei menedzser, fesztiválszervező.

A Felczak-lemezek sorozata lengyel-magyar együttműködésben született albumokat ad ki hat műfajban, úgy mint komolyzene, népzene, dzsessz, kortárs zene, világzene és könnyűzene. A sorozatot Rosonczy-Kovács Mihály kezdeményezésére és szakmai gondozásával a Fonó Records indította útjára 2018-ban, az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával. Missziójuk, hogy a Waclaw Felczak Alapítvány a magyar-lengyel barátság és együttműködés további elmélyítését segítse elő, mindezt kulturális eszközökkel egyaránt támogatva. A lemezek a legegyetemesebb nyelven, a zenében mutatják meg, hogy a két nép barátsága nemcsak a történelmi múltból ered, hanem közös érzelmek, értékrend, közös gondolkodásmód táplálja máig.

További információk az alapítvány honlapján

A képen a zsűri egyik tagja, Harcsa Veronika látható. Forrás: Papageno

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

zene

Ha beoltottak, mehetsz koncertre, Izraelben
Tel Avivban szabadtéri koncertet szerveznek a Covid-19 ellen beoltottaknak
Színház otthonról - Amadeus a National Theatre at Home online közvetítésében
Zeneakadémia, 2021., február 8., koncertfelvétellel mutatjuk
King Weed: Let There Be Weed (2021)

Más művészeti ágakról

irodalom

Mesterházy Balázs: Törecsek (részlet) Mesterházy Balázs: Törecsek (részlet)
Verses regényrészlet a Prae folyóirat Ragály-számából
gyerek

Középpontban a képregény
Képregénypályázatot hirdet a Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeuma
irodalom

Bolyongás a szemétösvényeken Bolyongás a szemétösvényeken
Selyem Zsuzsa: Az első világvége, amit együtt töltöttünk, Jelenkor, 2020.
Katrine W. Kjær: Egy lány hosszú futása


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés