bezár
 

art&design

2021. 03. 23.
Pályázat a pécsi művészeti karos hallgatók részére
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Pályázat a pécsi művészeti karos hallgatók részére "Fényszőnyegfestő" pályázatot hirdetnek a Pécsi Tudományegyetem művészeti karának hallgatói számára a nyári Zsolnay Fényfesztivál szervezői.

Mint arra pécsi Zsolnay Örökségkezelő NKft. (ZSÖK) hétfői közleményében emlékeztettek, az évről évre megrendezett, de tavaly a járvány miatt elmaradó Zsolnay Fényfesztivál egyik legintenzívebb élményét a közel harminc állomást magában foglaló belvárosi fénykörút bejárása kínálja.

A fénykörúton a közönség által egyik leginkább kedvelt alkotás a Fényszőnyeg, mely a pécsi Janus Pannonius utca burkolatának és házfalainak analóg fényfestéséből áll, és ezt tervezhetik meg most a művészeti kar diákjai.

A hétfőn induló pályázattal egyrészt magas színvonalú bemutatkozási lehetőséget kívánnak biztosítani az idén 25 éves jubileumát ünneplő kar hallgatóinak, másrészt az intézményegységen belüli különböző szakok együttműködését is támogatják, az elbíráláskor előnyt élvez ugyanis, ha a vizuális alkotáshoz olyan zenei élmény kapcsolódik, melyet szintén a kar hallgatói hoznak létre - hangsúlyozták a közleményben.

A Zsolnay Örökségkezelő bízik abban, hogy a fesztivált megrendezheti az eredetileg tervezett időpontban, július 1. és 4. között, de ha a pandémia miatt erre nincs lehetőség, akkor a legközelebbi fényfesztivál alkalmával mutatják be az alkotásokat.

A felhívásra a PTE művészeti karának jelenleg aktív hallgatói egyénileg vagy csoportosan jelentkezhetnek május elsejéig. A szakmai zsűri értékelése nyomán az első három nyertes pályázó százezer forintos pénzjutalomban részesül.

A felhívással kapcsolatban további részletek olvashatóak a zsolnayfenyfesztival.hu/carpet-i-am oldalon.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Rejtőzködő kiállítóterek II. Élőben és virtuálisan Rejtőzködő kiállítóterek II. Élőben és virtuálisan
Artus, Kapcsolótér – Bodóczky István: „Játsszuk azt, hogy meghaltunk”
art&design

Vörös? Vörös! Vörös? Vörös!
Élménybeszámoló a Hegyvidék Galéria „Estély a vörös kertben” című online kiállításáról
art&design

Bevásárolunk kortárs művekkel
Erősödött a kortárs művek iránti érdeklődés és az online árverésekkel egy olyan réteg is megjelent a vásárlók között, amely korábban nem vett részt az élő aukciókon.
art&design

"A rajzolás főleg annak konfigurációja, amit látunk"
Paul Cézanne (1839-1906) rajzaiból és akvarelljeiből nyílik kiállítás nyáron a New York-i Modern Művészetek Múzeumában (MoMA)

Más művészeti ágakról

építészet

A fényűzés rabjai A fényűzés rabjai
Visszatekintés a Cristóbal Balenciaga Museoa történetére az épület megnyitásának 10. évfordulója alkalmából
gyerek

Zseblámpás könyvek: új könyvsorozat a Pagonytól
Első egyedül olvasós könyvek 7-10 éves gyerekeknek


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés