bezár
 

színház

2021. 03. 26.
Színházi világnap: A Pentheszileia Program szerepel a Vígszínház műsorán
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Színházi világnap: A Pentheszileia Program szerepel a Vígszínház műsorán Egy szókimondó családtörténet, A Pentheszileia Program című darab szerepel a Vígszínház online műsorán szombaton, a színházi világnapon. Az előadás Szilágyi Csenge főszereplésével látható - közölte a színház.

Mint írják, Kincses Réka női sorsokat bemutató drámája olyan kérdésekre keresi a választ, mint az, hogyan örököljük a sorsunkat vagy hogy képesek vagyunk-e letenni hosszú ideje cipelt terheinket.

Szkéné színház

A Pentheszileia Program generációkon átívelő családtörténet Kincses Réka marosvásárhelyi származású, Németországban élő magyar filmrendező, író szemszögén keresztül. Drámaíróként az első magyarországi bemutatója volt A Pentheszileia Program, amelyet ő maga rendezett.

A darab Pentheszilea mitológiai történetét dolgozza fel jelenkori köntösbe bújtatva. A 19 éves Pentheszileia a világban a helyét kereső harcos "amazon", aki saját elakadásainak, szorongásainak, elhibázott kapcsolatainak okát keresi. Ismétlődő kudarcai rendre a földre taszítják, miközben szüleinek, nagyszüleinek, dédszüleinek mondatai csengenek a fülében. Felmenőinek botlásai, feldolgozatlan félelmei mind benne élnek tovább.

A sorsa elől és édesanyjával való szoros, ellentmondásos kapcsolatából is menekülő Pentheszileiát játszó Szilágyi Csenge mellett a darabban Király Dániel, Hullan Zsuzsa, Hevér Gábor, Lázár Kati és Csapó Attila lép színpadra. A közvetítést 18 éven felüli nézőknek ajánlják - áll a közleményben.

Mint írják, a színházi világnap alkalmából a Vígszínház a nézőket is szeretné bevonni stream-műsorának alakításába. November óta hat előadást - a Hallgatni akartam, a Kelet-nyugati pályaudvar, A vándorkutya, a Csáth és démonai, A vörös oroszlán és A rendes lányok csendben sírnak című produkciót - közvetítettek a Házi Színpadról. A színház közösségi média felületein most a közönség szavazhatja meg, hogy ezek közül melyik legyen ismét látható.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Vers-színház-film: ahogy tetszik Vers-színház-film: ahogy tetszik
Szavalóverseny a Katona K:ortárs-sorozatában, 1. rész
színház

A cipők árulkodnak A cipők árulkodnak
A Tartuffe című online előadás az Örkény Színházban
Színház otthonról - Amadeus a National Theatre at Home online közvetítésében

Más művészeti ágakról

art&design

Rejtőzködő kiállítóterek II. Élőben és virtuálisan Rejtőzködő kiállítóterek II. Élőben és virtuálisan
Artus, Kapcsolótér – Bodóczky István: „Játsszuk azt, hogy meghaltunk”
irodalom

Tóbiás Krisztián regényrészlete: Kisrózsifalva Tóbiás Krisztián regényrészlete: Kisrózsifalva
A Prae folyóirat Ragály-számából
J Blakeson: Fontos vagy nekem


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés