bezár
 

zene

2021. 03. 30.
Fejérvári Zoltán és a Liszt Ferenc Kamarazenekar közös koncertje
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Fejérvári Zoltán és a Liszt Ferenc Kamarazenekar közös koncertje A Liszt Ferenc Kamarazenekar és Fejérvári Zoltán közös koncertje március 31-én 19.00-kor, élő közvetítésben megtekinthető a Filharmónia Magyarország és a Papageno felületein – írja a Papageno.

A koncerten Mozart, Bach és Beethoven alkotásai mellett két vonószenekari átiratot is hallhat a közönség, Fejérvári Zoltán zongoraművész és a Liszt Ferenc Kamarazenekar előadásában. A Tfirst Péter koncertmester  által vezetett együttes új művészeti iránya az, hogy olyan zenedarabokat játsszanak, amelyekkel korábban még nem találkozhatott a közönség. Így a műsorra került Mozart Öt fúga a Wohltemperiertes Klavierból című darabja, mely Bach egyik oktatásra szánt művének átirata. Ezután Bach d-moll zongoraversenye következik Fejérvári Zoltán szólójával. Az estét Beethoven A-dúr „Kreutzer-” szonátája zárja. A mű ezen a hangversenyen vonószenekari átiratban szólal meg, melyet az együttes koncertmesterének édesapja, Tfirst Zoltán készített. 

A hangverseny ingyenesen elérhető a Filharmónia Youtube csatornáján és a Papageno felületén.

Fotó: Oláh Gergely Máté, prae.hu művészeti portál

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A zenei paródia esztétikai problémái a 18. századi vokális zenében
Az Ivan and the Parazol: Mást vártam című daláról
zene

A Filharmónia Magyarország közel 20 online koncertet kínál márciusban
Kínálatukban a Kodály Kórus Debrecen és a Savaria Szimfónikus Zenekar is szerepel
A 2021. február 18-i előadások

Más művészeti ágakról

irodalom

Tóbiás Krisztián regényrészlete: Kisrózsifalva Tóbiás Krisztián regényrészlete: Kisrózsifalva
A Prae folyóirat Ragály-számából
gyerek

13 Pagony könyv az évtized legjobb gyerekkönyvei között!
A zsűri szavazatai alapján a Boszorkánycica az évtized gyerekkönyve!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés