bezár
 

zene

2021. 04. 01.
Bartók-est a Müpában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Bartók-est a Müpában A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek április 2-i online előadásán 19.30-kor Nánási Henrik, a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és a Szegedi Kortárs Balett előadását tekinthetjük meg a Müpa rendezésében – írja a mupa.hu.  

A koncert első felében elhangzik a 20. századi zene egy kimagasló remeke: Bartók Zene húros hangszerekre, ütőkre és cselesztára című kompozíciója Nánási Henrik vezényletével. Ezután a szerző öttételes zenekari művét, a Concertot hallhatja a közönség, mely a Szegedi Kortárs Balett közreműködésével emeli egy egészen más dimenzióba az estét. A Concerto zenéje által inspirált táncelőadás a zeneszerző személyét színpadi szereplőként idézi meg, de feltűnnek más, Bartók-művekből ismert alakok is, a Kékszakállú, a Mandarin és a Fából faragott királyfi.

Az előadás díjtalanul megtekinthető a Bartók Tavasz virtuális hangversenytermében. 

Négyzetes kép a leadben: mupa.hu

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


Más művészeti ágakról

art&design

Geometrizált humanizmus Geometrizált humanizmus
Interjú Ábel Tamás üvegművésszel sikerről, külföldi kapcsolatépítésről, magyarországi megélhetésről, valamint művészeti ága helyzetéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés