bezár
 

zene

2021. 05. 07.
Dalszerző Expo: nem marad el, csak átalakul
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Dalszerző Expo: nem marad el, csak átalakul Nem marad el, csak átalakul: az idei Dalszerző Expo egy nap online és egy nap személyes eseményre válik szét. A járványügyi adatokat is figyelembe véve a DEX így tud a lehető legbiztonságosabb lenni mindenki számára – közölték a szervezők.

Az első nap programjait május 27-én kizárólag online tartják meg, míg szeptember 16-án személyesen, a The Studiosban, várják a szervezők a dalszerzés kreatív és üzleti oldala iránt érdeklődőket. Az online eseményen a jegyvásárlók exkluzív workshopokon vehetnek részt, az érdeklődők pedig ingyenesen belenézhetnek a szélesebb közönségnek szóló előadásokba.

A DEX Online eseményének előadásain és workshopjain a gyakorlati tudás megszerzése áll középpontban, nemzetközileg elismert hazai alkotók és iparági szakértők osztják meg tapasztalataikat a résztvevőkkel.

A DEX történetében először lesz szó részletesen a topline fogalmáról: Kozma Kata Artisjus-díjas dalszerző-producer segít definiálni a topliner szerepét és funkcióját. A workshopján egy konkrét dal melódiarészének megírása közben avat be saját metódusaiba – felhasználva a résztvevők topline ötleteit is.

Jónás Vera Fonogram- és Artisjus-díjas énekes-dalszerző, Dalt írni mindenki tud című workshopja a dalszerzés holisztikusan körbejárt folyamata konkrét példákkal és gyakorlatokkal. A workshop célja, hogy a dalszerzésre egy jóval hétköznapibb tevékenységként tekintsenek a résztvevők, és olyan technikákat sajátítsanak el, amelyek a kreatív folyamatot a mindennapok részévé teszik.

Hujber Szabolcs Artisjus-díjas dalszövegíró workshopján gyakorlati példákkal nyújt betekintést az alkalmazott dalszövegírás folyamatába.

Az inspiráció mítoszáról igyekszik lerántani a leplet Fodor Máriusz és Kamau Makumi előadása. Híres zenetörténeti pillanatokon keresztül mutatják be az egyes zeneszerzők inspirációs forrásait, múzsáit, problémáit és megoldásait.

Bodrogi Bozán András tavalyi nagy sikerű előadása után idei Pimp my profile workshopja átfogó képet ad a tudatosabb és hatékonyabb online jelenléthez és a bevételi források kiépítéséhez.

A Listening session során az előzetesen jelentkezők közvetlen szakmai visszajelzést kaphatnak szerzeményükre, miközben egymás munkáival is megismerkedhetnek. A DEX Online során Csorba Lóránt Lóci Fonogram-díjas zeneszerző-előadó, a Nagy-Szín-Padot 2017-ben megnyerő Lóci játszik frontembere ad majd szakmai visszajelzést, tanácsot a jelentkezőknek.

Idén is fontos téma a dalszerzők zeneipari támogatása. Keynote előadások, prezentációk segítenek eligazodni a szerzői jogok, a zeneműkiadás, a sync-licensing és a zenei menedzsment témáiban hazai szakemberek tolmácsolásában.

A meghosszabbított „early bird” akció keretében augusztus 15-ig kedvezményes, 7.990 Ft-os áron válthatják meg az érdeklődők a kétnapos bérleteket. A jegyvásárlás itt lehetséges, további információért pedig látogasson el ide!

Négyzetes kép a leadben: expo.dalszerzo.hu

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Interjú Harcsa Veronikával művészi elköteleződésről, érvényesülésről, önkifejezésről
Bach: szonáták és partiták hegedűre Itzhak Perlman előadásában
Születésének századik évfordulójára
A 2021. február 19-i előadások

Más művészeti ágakról

irodalom

Helyzetjel - Észak Helyzetjel - Észak
Ibsen a konyhában
Nagy Viktor Oszkár: Becsúszó szerelem
Steve Lightfoot: Ne higgy a szemének!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés