bezár
 

art&design

2021. 05. 12.
A fotóművészeté a főszerep májusban a MANK oldalain
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A fotóművészeté a főszerep májusban a Magyar Alkotóművészeti és Nonprofit Kft. (MANK) oldalain: egy egész hónapon át kiemelten foglalkoznak a fiatal fotográfusok bemutatásával és a kortárs magyar fotóművészet kiemelkedő alakjaival.

A MANK keddi közleménye szerint májusban több, a társaság által készített tartalomban is visszaköszön a fotózás. Az érdeklődők az Ilyet én is tudok?! című podcast, a Művészet és Gazdaság nevű rovat, valamint a Műterembejáró cikksorozat legújabb részeiben is találkozhatnak a művészet ezen ágával.

A MANK Ilyet én is tudok?! podcastsorozatának soron következő adásában két fotóművésszel, Vékás Magdolnával és Urbán Ádámmal, valamit Borbély Lászlóval, a budapesti ArtPhoto Galéria vezetőjével beszélget a műsorvezető. Az interjúból kiderül többek között, hogy képes lehet-e bárki fényképet készíteni, hogyan változnak a fotóművészeti trendek és hogy mi a különbség egy telefonnal vagy egy analóg kamerával készült fotó között.

A Művészet és Gazdaság rovatban a fotóművészet műtárgypiaca ismerhető meg, ugyanis a nemzetközi színtereken a művészfotók értékesítése jelenleg az egyik legfiatalabb, ugyanakkor a legnagyobb növekedést produkáló szegmens. A fotográfiai műtárgypiac rejtelmeibe Borbély László vezeti be az olvasókat, mesélve a napjainkban alakuló piaci folyamatokról és az ágazat sajátosságairól is.

A Műterembejáró című képes interjúsorozatban idáig tíz alkalommal mutatták be műtermeiket az alkotóművészek. A legújabb részben Benkő Imre fotográfus mutatja meg fotóműhelyét, miközben közelebbről is megismerhető a művész, aki idén Fotóriporteri Életműdíjban is részesült - írják az MTI-hez eljuttatott összegzésben.

Szürreál és absztrakt - zsebben hordott művészet címmel új online, fotóművészeti kiállítás nyílik a társaság honlapján a MANK Fotóművészeti Tagozata szervezésében. A szerdától megtekinthető kiállításon 27 alkotó tesz arra kísérletet, hogy a zsebünkben lévő kis eszközzel tárja a nézők elé világunkat.

Bővebb információ az interjúkról és a tárlatról a Mank weboldalán található.

 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

A FÉSZEK Művészklub és a textil kapcsolata az 1970-es és ’80-as években
art&design

Recenzió Neogrády-Kiss Barnabás Solitude című fotókönyvéről
art&design

Interjú Keresztesi Botonddal virtuális valóságról, globalizálódásról és fenntartható sikerről
Tudósítás Neogrády-Kiss Barnabás Szemmunka című tárlatáról tárlatának előkészületéről

Más művészeti ágakról

A Kelet-Nyugati Alkotóműhely Felejtő című előadásáról
A Poszthumanizmus és... sorozat újabb eseménye
Tudósítás Lichter Péter Soderbergh-monográfiájának bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés