bezár
 

zene

2021. 05. 28.
Az Erdődy Kamarazenekar koncertje
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az Erdődy Kamarazenekar koncertje Június 8-án 19:30-tól 1948 címmel ad online koncertet az Erdődy Kamarazenekar a Zeneakadémia Nagyterméből – áll a Zeneakadémia honlapján.

1948 – a magyar történelemben a „fordulat éve” gyanánt vált híressé és hírhedtté, míg a szovjet és a formálódó keleti blokk zenei életében a „formalizmus” ellen indított ádáz harcot hozta el ez az esztendő. A koncert programja ennek a nehéz évnek a zenei terméséből kínál reprezentatív, egyszersmind az ellentmondásosságot jól érzékeltető válogatást magyar, lengyel és orosz kompozíciókat felvonultatva. A Kodály-tanítvány Sugár Rezső műve mellé így kerül a zsdanovi kultúrpolitikai hadjáratban meghurcolt Mieczysław Weinberg Concertinója, amelynek szólistája Szefcsik Zsolt lesz. Az 1948-ban a Szabad Nép zenekritikusaként is tevékenykedő Szervánszky Endre Vonósszerenádja után a hangversenyt a maga korában hegedűművészként is jól ismert Grazyna Bacewicz Concertója zárja majd. Ezért a műért a zeneszerző lengyel állami díjban is részesült.

Az előadáson közreműködik Szefcsik Zsolt (hegedű) és az Erdődy Kamarazenekar. Részletekért és a teljes műsorért látogasson el ide!

Fotó: erdody.hu

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Születésének századik évfordulójára
A 2021. február 21-i előadások
A 2021. február 19-i előadások

Más művészeti ágakról

Tallér Edina: Lány a város felett című könyvének bemutatója
A Margó Fesztivál záró napja
Parti Nagy Lajos: Ibusár (Örkény István Színház — Kék Művészügynökség)
irodalom

De vajon mi az, ami rejtve marad? De vajon mi az, ami rejtve marad?
A Margó Irodalmi Fesztivál harmadik napja


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés