bezár
 

gyerek

2021. 06. 04.
Olaszul is olvasható Benedek Elek Magyar mese- és mondavilág című művének kivonata
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Olaszul is olvasható  Benedek Elek Magyar mese- és mondavilág című művének kivonata 2021. június 9-én, szerdán 18.00 órakor Cinzia Franchi, a Padovai Egyetem tanára mutatja be a Benedek Elek Magyar mese- és mondavilág (1894-1896) című művéből készült válogatást. A könyvbemutatón, amire a Falconieri-palota Liszt-termében kerül sor, részt vesz Elisa Zanchetta, a mű fordítója is.

Benedek Elek, a nagy mesemondó meséit Magyarországon szinte minden korosztály ismeri, míg az olasz olvasók előtt mindezidáig a híres magyar író művei hozzáférhetetlenek voltak olasz fordításban.

A 2014-ben alapított olasz (viterbói) Vocifuoriscena kiadó jóvoltával mára hozzáférhetővé vált egy válogatás a közel 400 mesét tartalmazó fent említett kötetből. A tavaly decemberben megjelent mű érdekességét növeli továbbá, hogy a könyv borítóján Csontváry Kosztka Tivadar Zarándoklás a cédrusokhoz Libanonban című képének másolata látható.

Hogy mi az összefüggés Benedek és Csontváry között azon kívül, hogy kortársak voltak? Az érdeklődők talán erre a kérdésre is választ kapnak a jövő heti római könyvbemutató során.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


Más művészeti ágakról

Nils Frahm: Day
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés