bezár
 

színház

2021. 06. 06.
Az Életigent mutatja be a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az Életigent mutatja be a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház O. Horváth Sára Életigen című darabját mutatja be a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház a veszprémi Kiliti Krisztián rendezésében, akinek marosvásárhelyi rendező szakos egyetemi hallgatóként ez lesz a vizsgaelőadása.

Színpadra íródott, de valójában nem drámai helyzetekből épül fel O. Horváth Sára Életigen című darabja, amely a rendező szerint inkább forgatókönyvre emlékeztet, többsíkú, rengeteg témát érint. Közölte, hogy a zene is fontos eleme a produkciónak, amelyet kedden mutat be a Tamási Áron Színház társulata a Kamarateremben.

Szkéné színház

Az előadás rendezője rendkívül izgalmasnak tartja ezt a szokatlan, epikus formát, amelyben inkább témák, mint helyzetek sorjáznak. Bár a szöveg meglehetősen komor témákat feszeget, az alkotók igyekeztek megtalálni a derűt a bemutatott sorsokban. Mindig van remény - üzenik, de csak akkor lehet túllendülni a nehézségeken, ha felvállaljuk és nem próbáljuk letagadni ezeket.

A nyolcvanas évek népszerű svéd zenekara, az ABBA slágerdalai foglalják keretbe a produkciót, amely a rendező szerint minden szempontból kísérleti előadásnak számít. Lesz benne éneklés és tánc, közös jelenetek és hosszú monológok, erős érzelmek és interjúszerű tárgyilagosság, magány és egymásra hangoltság. Ezenkívül fontos eleme a darabnak a hit, a szakralitás.

A dráma központi alakja Meryl Streep amerikai színésznő, az ő személyisége és a hozzá való viszonyulások alkotják egy jelentős részét a darabnak. Mindenki a saját sorsát éli, saját szólamát énekli, de egy átfogó szimfóniává szeretnék formálni az előadást, amely az élet legfontosabb kérdéseit foglalja magába.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Séta a fejekben és az utcákon Séta a fejekben és az utcákon
East End: Idővonal
Shakespeare királyai képernyőn és filmvásznon
Gondolatok a Cirkuszi Világnap délutánján
színház

Vers – színház – film 2.: Lassulóban Vers – színház – film 2.: Lassulóban
A Szavalóverseny 2. része a Katona K:ortárs-sorozatában

Más művészeti ágakról

irodalom

Helyzetjel - Észak Helyzetjel - Észak
Ibsen a konyhában
A Margó Fesztivál záró napja
irodalom

De vajon mi az, ami rejtve marad? De vajon mi az, ami rejtve marad?
A Margó Irodalmi Fesztivál harmadik napja


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés