bezár
 

art&design

2021. 06. 30.
Kapcsolatok címmel fiatal művészek nyári tárlata látható Szentendrén
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kapcsolatok címmel fiatal művészek nyári tárlata látható Szentendrén Tizenhat fiatal képzőművész mutatkozik be a MANK Galéria nyári tárlatán, amely Kapcsolatok címmel csütörtöktől látogatható Szentendrén.

A július 24-ig megtekinthető kiállításon a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. (MANK) 35 év alattiak számára kiírt pályázatanak legjobb alkotói mutatkoznak be.

A MANK célkitűzése, hogy a fiatal generáció számára minél több és minél magasabb minőségű megjelenési lehetőséget biztosítson. Az idei év kurátori koncepciója szerint a pályázat a kapcsolatok köré épült, mivel azokat az elmúlt bő egy évet meghatározó koronavírus-járvány alapjaiban befolyásolta. A tárlaton látható művek egy része ennek hatásait vizsgálja, köztük Hajgató Terézia elhagyatott székei, Végvári Gergely melankolikus, álomszerű üres ágya, Mozga Andrea kisméretű, absztrakt festményei, Süttő Anikó installációja és Gregóczki Réka videója.

A természet megkerülhetetlenségére reflektál Horváth Gergely hatalmasra nagyított Labirintustaplója, Kuzma Eszter Júlia disztópikus hologramnövénye és Vörös Viktória naplószerű, szobanövényeinek tett vallomásai. Részben ide sorolható Lajkó Nóra helyspecifikus installációja is, amely a kiállítótér sajátos kialakítását felhasználva az egyik szomszédos fára irányítja a látogatók figyelmét. A kiállításon különféle megközelítésekben jelenik meg a tárgyi környezetünkkel való viszonyunk is: Kis-Prumik Zoltán filozofikus festménypárjában, Csapó Dóra Gabriella iróniával átszőtt hímzésében és Czakó Petra akvarelljein.

Az emberiség és a digitális világ viszonyát vizsgálja Kiss Richárd World Wide Mapje, amely egy több milliárd, internetre feltöltött fotóból generált térkép, valamint Ódor Bence István festménye, amelyen az egyik legsikeresebb videojátékból választott névtelen mellékszereplők kerülnek a középpontba. Groteszk szimbolizmussal mutatják be az emberiség esendőségét Juhász Nóra és Koltay Szonja Dorottya festményei.

A képen Koltay Dorottya Szonja Sóvár 2. című festménye látható. Forrás: MANK

 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Fekete-lyukba szervezett turistaút Fekete-lyukba szervezett turistaút
A DOOM című kiállítás a Horizont Galériában
art&design

Transzparencia Transzparencia
Majoros Áron Zsolt „Influence/Hatás” című kiállításáról
art&design

A köztes térben létezni A köztes térben létezni
Interjú Szegedi-Varga Zsuzsannával pályakezdésről, kortársakról és saját projektekről
art&design

Üzenetek a poszt-tisztaság korából Üzenetek a poszt-tisztaság korából
Avagy szeméthalmaz a galériában: Szabó Kristóf „ERROR” című kiállítása

Más művészeti ágakról

színház

Mindig bennem volt a játék szeretete Mindig bennem volt a játék szeretete
Interjú Szabó K. Istvánnal marosvásárhelyi tanulmányairól, külföldön szerzett rendezői tapasztalatairól és további terveiről
irodalom

A háború reprezentálhatatlansága a nagyepikában A háború reprezentálhatatlansága a nagyepikában
Mészöly és a háború, Kisoroszi, 2021. július 3.
irodalom

Termőtestek Termőtestek
Sepsi László regényrészlete a Prae spekulatív fikció témájú számából


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés