bezár
 

zene

2021. 07. 05.
Megkezdték a jegyek árusítását a Bayreuth-i Ünnepi Játékokra
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Megkezdték a jegyek árusítását a Bayreuth-i Ünnepi Játékokra Megkezdték a jegyek árusítását vasárnap a Bayreuth-i Ünnepi Játékokra, a leghíresebb németországi operafesztiválra, amelyet a pandémia okozta tavalyi kényszerű szünet után idén újra megtartanak.

A bajorországi Richard Wagner-fesztivál a zeneszerző A bolygó hollandi című művének új bemutatójával kezdődik, a hagyományokhoz híven július 25-én, de elsőként egy női karmester, a 43 éves ukrán Okszana Liniv dirigálásával.

Idén a szokásosnál is nehezebb jegyhez jutni, mert a járványügyi korlátozások miatt a fő játszóhelyre, a Festspielhaus operaházba csak 911 nézőt engednek be a szokásos 2000 helyett, azok a rajongók pedig, akik tavaly nem kérték vissza jegyük árát az elmaradt előadások után, idén elsőbbséget élveznek a foglalásánál.

Katharina Wagner intendáns úgy véli, hogy a koronavírus-járvány nem lesz tartós hatással az operabizniszre, szerinte "az eleven élményt semmi sem pótolhatja, a streaming sem". A működését 65 százalékban a bevételeiből fedező ünnepi játékoknak tavaly a fesztivál elmaradása miatt 15 millió euró hiánya keletkezett, ezt a partnerek - a szövetségi állam, a bajor tartomány, Bayreuth városa és a fesztivál baráti köre - pótolják.

Az idei rendezvény programján szerepel egyebek közt a Nürnbergi mesterdalnokok és a Tannhäuser.

A rajz Richard Wagnert ábrázolja. Kép forrása: udiscovermusic.com
 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

lemezismertető
Interjú Boldoczki Gáborral pályakezdésről, menedzsmentről, a művészi felelősségvállalásról
Bach: szonáták és partiták hegedűre Itzhak Perlman előadásában

Más művészeti ágakról

irodalom

A könyvtáraktól a bosszúpornóig A könyvtáraktól a bosszúpornóig
A Gombaszögi Nyári Tábor irodalmi sátrának programjairól
art&design

Traumapanoráma Traumapanoráma
Lázár Kristóf: You can’t take another ache inside your body című kiállításának megnyitóbeszéde
színház

Lépjünk ki a babaházból! Lépjünk ki a babaházból!
Kartonpapa a Szkénében
színház

Szól bennünk a világ Szól bennünk a világ
Háy János Elem című darabja a Szkénében


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés