bezár
 

film

2021. 07. 13.
Ismét Cannes-ban indult az új Mundruczó-film
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ismét Cannes-ban indult az új Mundruczó-film Mundruczó Kornél Evolúció című, német-magyar koprodukcióban készült filmjét a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál újonnan létrehozott, Cannes Première szekciójában vetítik az idei programban, és a hírek szerint nagy tapssal jutalmazta a fesztivál közönsége a bemutatóját. Ezzel a rendező hetedszerre szerepel a fesztivál hivatalos programjában. A szekció a Cannes-ba visszatérő alkotók innovatív munkáinak ad helyet.  

A filmes és színházi munkáival világszerte elismert Mundruczó Kornél újabb erős drámát készített Evolúció címen, 2021 tavaszán, 13 forgatási nap alatt. Mundruczó nyolcadik nagyjátékfilmje, melyet a forgatókönyvét író Wéber Katával közösen jegyez, bizonyos értelemben széljegyzet az ezt megelőző, Oscar-díjra jelölt Pieces of a Woman című alkotásához. A történet örökül kapott traumákról és azok feldolgozásának lehetőségeiről szól. A három nemzedék – Éva, Léna és Jónás – kapcsolatait átszövik a 20. század történelmi traumái, miközben minden vágyuk a gyógyulás útjára lépni.

A film főszerepeiben Monori Lili, Láng Annamária, Goya Rego és Padmé Hamdemir láthatóak. A film operatőre a francia Yorick Le Saux volt, akinek képeivel többek között olyan nemzetközileg elismert alkotásokban találkozhattunk, mint a Kisasszonyok (2019), vagy a Halhatatlan szeretők (2013). Jancsó Dávid hatodik alkalommal foglalta el a vágói széket, a látványtervező Varga Judit „Csuti”, a zeneszerző pedig Dascha Dauenhauer voltak.

Evolúció

A produkció a német Match Factory Productions és a hazai Proton Cinema koprodukciójában készült, a ZDF-ARTE és a Proton Színház közreműködésével, a Mitteldeutsche Medienförderung, a Film- und Medienstiftung NRW, a German Federal Filmfund és a Nemzeti Filmintézet támogatásával, valamint a magyarországi adókedvezmény igénybevételével.

A forgatás két nyelven, német és magyar helyszíneken zajlott. A tervek szerint a film Magyarországon ősszel kerül mozikba.

Fotók: ©2021 Match Factory Productions, Proton Cinema

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Denis Villeneuve: Dűne – Második rész
Mehran Tamadon: Ahol nincs isten & Legrosszabb ellenségem
Hayao Miyazaki: A fiú és a szürke gém

Más művészeti ágakról

Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés