bezár
 

zene

2021. 08. 08.
Digitálisan is elérhető az Echolália
Kele Fodor Ákos & Modeo közös alkotása
Tartalom értékelése (2 vélemény alapján):
Kele Fodor Ákos intermediális író és költőnek a Prae Kiadónál 2016-ban megjelent szépirodalmi művészkönyvében egy több száz éves vizuális műtípus, a rejtvényfejtő költészet találkozik a kortárs designnal. Modeo, a poliritmikus techno szélesvásznú hanglátványokban gondolkodó alkotója Kele Fodor Ákos hosszú prózaversének hat részletét értelmezi tovább.

Öt évvel a kötet megjelenéső után digitálisan is elérhető az Echolália album, amely a nyelv és hangzás mesteri ötvözetét ígéri. Az albumon a nagy sikert arató, szemetgyönyörködtető képversek újraértelmezett, zenei szférába ültetett kivonata hallható.

Az Echolália EP az alábbi linken megvásárolható, a streaming kedvelőinek pedig ezen a linken összegyűjtötték az album további elérhetőségét.

Kele Fodor Ákosról további érdekességek a honlapján olvashatók.

Az alkotók:

  • versnyelv és koncepció - Kele Fodor Ákos, intermediális író, drámaíró, szerkesztő
  • hangnyelv - Modeo techno-producer
  • hangzó beszéd - Lendváczky Zoltán & Tankó Erika színészek
  • színészvezetés - Csuja László rendező
  • vershangfelvétel - Echo Hangstúdió

A könyvből és vinyllemezből álló multimédia-mű szerepelt többek között a Formatervezési Kiállításon a Design Hét keretében és az Országos Tervezőgrafikai Biennálén, több designblog is az év legjobbjai közé választotta, számos méltató irodalmi kritika jelent meg róla, Highlights of Hungary-jelölést és több fesztiálmeghívást kapott, ahol multimédia-installáció keretében mutatták be.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről
„Határtalan Design”/ Design Without Borders a FUGÁban
Strauss Elektrája a Berlini Állami Operaházban

Más művészeti ágakról

Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés