bezár
 

zene

2021. 08. 08.
Digitálisan is elérhető az Echolália
Kele Fodor Ákos & Modeo közös alkotása
Tartalom értékelése (2 vélemény alapján):
Kele Fodor Ákos intermediális író és költőnek a Prae Kiadónál 2016-ban megjelent szépirodalmi művészkönyvében egy több száz éves vizuális műtípus, a rejtvényfejtő költészet találkozik a kortárs designnal. Modeo, a poliritmikus techno szélesvásznú hanglátványokban gondolkodó alkotója Kele Fodor Ákos hosszú prózaversének hat részletét értelmezi tovább.

Öt évvel a kötet megjelenéső után digitálisan is elérhető az Echolália album, amely a nyelv és hangzás mesteri ötvözetét ígéri. Az albumon a nagy sikert arató, szemetgyönyörködtető képversek újraértelmezett, zenei szférába ültetett kivonata hallható.

Az Echolália EP az alábbi linken megvásárolható, a streaming kedvelőinek pedig ezen a linken összegyűjtötték az album további elérhetőségét.

Kele Fodor Ákosról további érdekességek a honlapján olvashatók.

Az alkotók:

  • versnyelv és koncepció - Kele Fodor Ákos, intermediális író, drámaíró, szerkesztő
  • hangnyelv - Modeo techno-producer
  • hangzó beszéd - Lendváczky Zoltán & Tankó Erika színészek
  • színészvezetés - Csuja László rendező
  • vershangfelvétel - Echo Hangstúdió

A könyvből és vinyllemezből álló multimédia-mű szerepelt többek között a Formatervezési Kiállításon a Design Hét keretében és az Országos Tervezőgrafikai Biennálén, több designblog is az év legjobbjai közé választotta, számos méltató irodalmi kritika jelent meg róla, Highlights of Hungary-jelölést és több fesztiálmeghívást kapott, ahol multimédia-installáció keretében mutatták be.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A Kiss Llászló +4 pécsi koncertje
Interjú Madaras Gergellyel a siker feltételeiről, a karmesteri hivatásról és célokról
Interjú Boldoczki Gáborral pályakezdésről, menedzsmentről, a művészi felelősségvállalásról

Más művészeti ágakról

színház

Mese kicsiknek és nagyoknak Mese kicsiknek és nagyoknak
Beszélgetés Huzella Júliával a Tíztőlmeséről
Lázár Bence András: Kávé, tejjel című könyv kötetbemutatója
irodalom

Nem mindig boldog, ha épp süt a Nap, és boldog tud lenni a sötétségben is Nem mindig boldog, ha épp süt a Nap, és boldog tud lenni a sötétségben is
Bemutatták Horváth Márk legújabb könyvét, Az antropocént


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés