bezár
 

zene

2021. 08. 27.
Trio Squelini & Rohmann Ditta az Opus Jazz Clubban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Trio Squelini & Rohmann Ditta az Opus Jazz Clubban Az etno-jazzt és kortárs kamarazenét játszó, különleges hangszer-összeállítású Trió Squelini zenészei ezúttal a kitűnő csellista, Rohmann Ditta közreműködésével tartanak koncertet szeptember 2-án, az Opus Jazz Clubban – áll a BMC honlapján.

A Trió Squelini zenészei (Szalai Péter ütőhangszeres művész, Szőke Szabolcs gadulka játékos–zeneszerző, valamint Váczi Dániel szaxofonos) különböző felállásokban évek óta muzsikálnak együtt, és számtalan lemezen szerepeltek már közösen.

A Trio Squelini formációjukkal 2014-ben Campiello/Terecske címmel lemezt készítettek, és ennek megjelenése óta rendszeresen koncertező csapattá váltak. A trió szívesen hív egy-egy koncertjére vendéget is, így műsoruk minden alkalommal más-más árnyalatokban tárul elénk, akárcsak Monet híres sorozata a Roueni katedrálisról. A koncerten Rohmann Ditta lesz az egyik vendégük, aki már a formáció 2016-ban megjelent, Furioso című lemezén is közreműködött. 

A zenekarvezető Szőke Szabolcs egyike a modern polihisztoroknak. Előbb klasszikus hegedűsnek, majd képzőművésznek készült, miközben rátalált a színházra, ahonnan visszakanyarodott a zenéhez. A gadulka hangszíne és kifejezőereje első hallásra rabul ejtette, a képzőművészetből díszlet- és bábtervezés lett az általa alapított Hólyagcirkusz Társulatban, ahol a zene teátrális szerepe is elkezdte foglalkoztatni. Szőke Szabolcsnál a különböző művészeti platformok mindig is szintézisben működtek, ahogy a zenében is műfajok párbeszédét hozza létre: a Tin Tin Quartetben, az Ektar Szőke Quartetben vagy a Trio Squeliniben is a jazz, a Balkán, India és Nyugat-Afrika zenei unióját teremti meg társaival.

További információ a Trio Squelini facebook oldalán olvasható. 

A kép forrása a Trio Squelini Facebook-oldala

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

„Határtalan Design”/ Design Without Borders a FUGÁban
Az UMZE kamaraegyüttesének pécsi koncertjéről

Más művészeti ágakról

Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés