bezár
 

zene

2021. 09. 10.
25 éves a Morcheeba
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
25 éves a Morcheeba A világhírű brit triphop/downtempo csapat, a Morcheeba szeptember 10-én ad koncertet a Budapest Parkban. A pénteki koncert a zenekar elmúlt 25 évére tekint vissza, de játszani fognak számokat az új lemezről is.

A Morcheeba a koronavírus-járvány miatt másfél évig nem adott koncertet, a visszatérés idén júliusban volt Barcelonában. A 2020-ra tervezett turné a zenekar megalakulásának 25. évfordulójára szerveződött, a Budapest Parkban tavaly júniusban játszottak volna, ezt pótolják most pénteken.

"Mindenki a nagy slágereket várja tőlünk, de azért három-négy szám az idén tavasszal megjelent új lemezünkről, a Blackest Blue-ról is be fog épülni a koncertrepertoárba. A mostani turnén egészen a kezdetekig nyúlunk vissza, első kislemezünk a Trigger Hippie volt 1995-ben. Minden albumunkról lesz valami, előadjuk a The Sea-t, a Rome Wasn't Built in a Day-t, az Otherwise-t vagy az Enjoy the Ride-ot is" - fejtette ki Ross Godfrey a zenekar egyik tagja.

A Morcheebát Skye Edwards énekesnő és a Godfrey fivérek, Ross és Paul alapították; második stúdióalbumukkal, az 1998-ban kiadott Big Calm című anyaggal robbantak be a nemzetközi popzene sztárjai közé, és évekig a legfontosabb formációk közé tartoztak. Nagy sikert hozott a Fragments of Freedom (2000) és a Charango (2002) is, majd Skye és a Godfrey fivérek útjai egy időre elváltak. Az énekes szólóban próbálkozott, ő adta elő Csupó Gábor rendező 2009-es fantasy filmje, a Holdhercegnő végefőcímdalát is. A kibékülés 2010 elején jött el, ennek eredménye a Blood Like Lemonade és a Head Up High című lemez lett, ezt követően Paul 2014-ben személyes és zenei problémákra hivatkozva elhagyta a formációt.

A Morcheeba eddigi lemezeiből világszerte több mint ötmillió példány fogyott. Első magyarországi koncertjük 1998-ban volt a Sziget fesztiválon (ide még háromszor visszatértek), legutóbb 2019-ben jártak nálunk, kétszer is: a fővárosi Dürer Kertben, valamint a balatonboglári Balaton Pikniken léptek fel.

A négyzetes kép forrása: wikimedia.org

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Platon Karataev koncert a Müpában
Interjú Madaras Gergellyel a siker feltételeiről, a karmesteri hivatásról és célokról
Háttérinterjú Csonka Andrással, a Zeneakadémia programigazgatójával versenyekről, művészeti ügynökségekről, a koncerttermek működéséről

Más művészeti ágakról

Interjú Annemarie Bon gyerekkönyvíróval
színház

Mese kicsiknek és nagyoknak Mese kicsiknek és nagyoknak
Beszélgetés Huzella Júliával a Tíztőlmeséről
Krasznahorkai Balázs: Hasadék


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés