bezár
 

színház

2021. 09. 10.
Az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat határozza meg az Újvidéki Színház idei évadát
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat határozza meg az Újvidéki Színház idei évadát A 2021/2022-es évad első felében csak egy bemutatót tervez az Újvidéki Színház, az évad második felében viszont számos programot szerveznek, a jövő évben ugyanis Újvidék Európa Kulturális Fővárosa lesz, és a legtöbb produkció a hivatalos programsorozat részét.

Novemberben mutatják be Dosztojevszkij A félkegyelmű című regényének adaptációját, amely várhatóan az Idióta címet viseli majd. Az előadást Keresztes Attila rendezi, és az egész társulat szerepel benne. Lénárd Róbert felhívta a figyelmet arra, hogy novemberben lesz éppen kétszáz éve, hogy megszületett Dosztojevszkij, úgyhogy ez is aktualitást ad a darabnak.

Szkéné színház

A 2022-es év Dejan Projkovszki rendezésével indul. Ő korábban a többször díjazott Anna Kareninát vitte színre az Újvidéki Színházban, most pedig Shakespeare III. Richárdját rendezi.

Tavasszal Urbán András rendezésében lesz látható Lovas Ildikó legújabb regényének, az Amikor Isten hasba rúg című könyvnek az adaptációja. A Csáth Géza életével foglalkozó előadás hivatalosan is az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat részét képezi.

Az EKF-program keretében lesz látható Végel László Neoplanta című regényének adaptációja is, amelyet az Újvidéki Színház 2014-ben mutatott be Urbán András rendezésében, és most ennek felújított változatát játssza majd. Szintén a hivatalos programhoz tartozik egy jelenleg is íródó Végel László-szöveg, amelyet felolvasószínházi formában láthat majd a közönség Urbán András rendezésében.

Az évad során Lénárd Róbert viszi színre Terék Anna új darabját, amely az árvaság témáját járja körül. A Láthatatlan kölykök zenés előadás lesz.

Szintén 2022-ben lesz látható egy szerb-japán-magyar koprodukciós előadás, amely egyelőre a Cseresznyevirág címet viseli, és Jézus születéséről szól japán szemszögből. Az előadás a klasszikus kabuki színház hagyományaira épít Jámbor József rendezésében.

Az Európa Kulturális Fővárosa címtől azt várják, hogy több turistát vonz a következő évben Újvidékre, így a teátrum néhány előadását angol feliratozással játsszák majd.

A négyzetes kép forrása: Újvidék Színház

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Akinek vaj van a fején Akinek vaj van a fején
George Bernard Shaw: A szerelmesek házai (Radnóti Színház a Városmajorban)
Interjú Ördög Tamással kaposvári pályakezdésről, a társulatalapítás lehetőségeiről, külföldi tapasztalatokról
színház

Akkor sem fogok rád hasonlítani! Akkor sem fogok rád hasonlítani!
Elżbieta Chowaniec Gardénia című drámája Kecskeméten
színház

Mindig bennem volt a játék szeretete Mindig bennem volt a játék szeretete
Interjú Szabó K. Istvánnal marosvásárhelyi tanulmányairól, külföldön szerzett rendezői tapasztalatairól és további terveiről

Más művészeti ágakról

A Mirrén titkának könyvbemutatója
irodalom

Mi az erő, amit könyvnek hívnak? Mi az erő, amit könyvnek hívnak?
Ferencz Mónika, Nagy Hajnal Csilla és Érsek-Obádovics Mercédesz kötetbemutatója
Bemutatták K. Horváth Zsolt új kötetét, A bundátlan Vénuszt, Prae Kiadó, 2021


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés