bezár
 

színház

2021. 09. 15.
A kő című darabot mutatják be a Pesti Színházban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A kő című darabot mutatják be a Pesti Színházban A 20. század történelme elevenedik meg egy ház és egy család történetén keresztül a Vígszínház új produkciójában; A kő című darabot a Pesti Színházban mutatják be szombaton.

Mayenburg művét az teszi különlegessé, hogy nem kronologikusan meséli el egy család történetét, hanem 1935 és 1993 között előre-hátra utazva az időben, ahogy a szereplők agyában is kavarognak és felszínre törnek az emlékek. Párhuzamosan ismerjük meg a jelen, a közelmúlt és a régmúlt titkait.

Szkéné színház

A darab kezdetén 1993-at írunk. Heidrun hazatér drezdai szülőházába édesanyjával, Withával és lányával, Hannával. Abban reménykedik, hogy új életet kezdhetnek, a költözés és a ház azonban felkavarja az emlékeket, felszínre törnek a falakban és a kertben eltemetett családi titkok. Különös alakok - Mieze, Wolfgang, Stefanie - lépnek elő a múltból, régóta dédelgetett családi legendák foszlanak semmivé és fájdalmas hazugságok lepleződnek le.

A szereplők jelenetről jelenetre váltanak kort és jelmezt, miközben személyes történeteiken keresztül a 20. század történelme sűrűsödik össze 90 percbe.

Az előadásban Nagy-Kálózy Eszter és Majsai-Nyilas Tünde mellett Szilágyi Csenge, Hegyi Barbara, Telekes Péter és Antóci Dorottya lép színpadra.

A négyzetes kép forrása: Vígszínház

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról
Üvegcipő a Vígszínházban

Más művészeti ágakról

Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés