bezár
 

art&design

2021. 10. 08.
A Hősök terén mutat be kiállítást a MAOE
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Hősök terén mutat be kiállítást a MAOE Csaknem 1700 művész alkotásait mutatja be tizenkét dobozban, Találkozások címmel a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete által a Hősök terén pénteken elhelyezett installáció.

A képzőművészethez szükséges anyag igen változatos lehet, a létrejött művek bemutatásához azonban nélkülözhetetlen egy dolog: a tér, amelyben megmutatkozhatnak - mondta el a szabadtéri kiállítás pénteki megnyitóján a Szépművészeti Múzeum - Magyar Nemzeti Galéria főigazgató-helyettese.

Vígh Annamária emlékeztetett arra, hogy a pandémiás időszak újraformálta az emberek viszonyát a térhez, miközben a megmutatkozni kívánó művészeti intézményeket, szervezeteket egyre kreatívabb megoldásokra ösztönözte.

A MAOE csattanós választ adott a pandémia kihívásaira: nyitottabb lett, mint valaha - méltatta az egyesületet, hozzátéve azonban: nem a mostani az első alkalom, hogy a MAOE szokatlan helyszínt választott a bemutatkozáshoz.

D. Udvardy Ildikó művészettörténész, a tárlat kurátora felidézte, hogy az egyesület korábban víz alatti kiállítással, labirintusházzal és harmóniatérképpel is jelentkezett már.

A szeptember elején Szegeden már bemutatott, Találkozások című installáció elsődleges célja annak érzékeltetése volt, hogy a MAOE nem csupán önmagára figyel, hanem érzékenyen reagál a társadalomban zajló eseményekre is - közölte D. Udvardy Ildikó, hozzátéve: a budapesti kiállítás zárása után a bemutatott digitális printeket az egészségügy intézményei számára, az anyagban található meseillusztrációkat pedig gyermekkórházaknak ajánlják fel.

Sárkány Győző, a MAOE alelnöke felidézte, hogy a járványhelyzet idején az egyesület 127 művésztől vásárolt munkákat, melyek printjei a Találkozások anyagának egyik részét képezik; ezt egészítik ki a MAOE korábbi, Dimenziók című tárlatának darabjai.

A Találkozások installáció október 10-ig tekinthető meg a Hősök terén.

Négyzetes kép forrása: www.alkotok.hu

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Elköteleződve az arcok felé Elköteleződve az arcok felé
„… félig kép, félig fátyol …” – Gedő Ilka (1921–1985) grafikáiról és a Magyar Nemzeti Galéria legutóbbi kiállításáról
art&design

A techno mint életérzés A techno mint életérzés
Utózengés: a Techno Worldsről az Art Quarter Budapestben
art&design

Az eltűnt idő nyomában Az eltűnt idő nyomában
Tértelen hely projekt: A Blaha Lujza tér múltja és jelene négy fiatal szemével
art&design

Portré a 20. századról Portré a 20. századról
Virtuális séta a Budapest FotóFesztivál „Fotóikonok – Archívumból történelem” című kiállításon

Más művészeti ágakról

Fenyő D. György: Útikalauz a vershez. Tilos az Á, 2021
Interjú Káli Gáborral versenyekről, karrierépítésről, zenei együttműködésekről
építészet

Gyárépületből kreatív műhely Gyárépületből kreatív műhely
Megalakult a Goldberger-kollektíva


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés