bezár
 

art&design

2021. 11. 27.
Kísérletek – Csoportos tárlat a Krug Galériában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kísérletek – Csoportos tárlat a Krug Galériában A Korszakváltó Művészek Egyesülete az alkotómunka kísérletező fázisát állítja a középpontba „Kísérletek” című kiállításán, mely november 30. és december 31. között látogatható a Krug Galériában.

Kísérletek, próbák, kutatás – ezek a hívószavak adják a gerincét a kiállítás koncepciójának. Egy művész számára a fentiek talán a legizgalmasabb pillanatai egy alkotói folyamatnak. Mégis alulreprezentált az ilyen művek szerepeltetése, mivel a nézőközönség elé – a legtöbb esetben – már egy kiforrottabb, behatározhatóbb anyagot „illik” kiállítani. A csoportos tárlat olyan fiatal művészek munkáit mutatja be, akiknek lételeme a határok feszegetése és a megszokott felülírása.

A Korszakváltó Művészek Egyesülete 2012-ben azzal a céllal jött létre, hogy a magyar kortárs művészeti közegben segítse a képzőművészet iránt érdeklődő vagy ezen ágakban alkotótevékenységet folytató emberek munkáját, támogassa az alkotó és a befogadó közötti kommunikációt, összehozza a társművészetekkel és az alkotó művészet határterületein dolgozókkal. Az egyesület munkája során kiemelt szerepet kap az alkotóközösség létrehozása, az alkotók tevékenységi körének segítése, támogatása, az alkotások széles nyilvánosság előtt való megjelentetése. Fontos továbbá a fiatal tehetségek, az alkotóművészet területén érvényesülni kívánó pályakezdők felkutatása mentorálása, és támogatása.

Kiállító művészek: Benkő Ramóna, Fekete Szilvia, Hermann Zsófia, Németh Izabella, Palyov Péter, Pusztafi Panna Pálma, Sipos Aliz Menta, Városi Gabriella, Verebics Katalin, Végh Lajos

A kiállítás megnyitja: Szabó Annamária, esztéta

Kísérletek
A kiállítás november 30. és december 31. között tekinthető meg a Krug Galériában, a megnyitó november 30-án, 19:00-kor kezdődik. További információk az esemény Facebook leírásában, illetve az Egyesület Facebook oldalán. Négyzetes kép: Fekete Szilvia – Emlékek mindenről (részlet)
Helyszín: Krug Galéria • 1053 Budapest, Veres Pálné u. 19.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Emléktereink Emléktereink
Kontha Dora legújabb sorozatán keresztül egyedülálló módon nyúl témájához
art&design

Planet Budapest 2021
Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó
art&design

A felhő mögött – A digitális technológia anyagiságáról A felhő mögött – A digitális technológia anyagiságáról
Beyond the Cloud című csoportos kiállítás: Schneider Ákos megnyitóbeszéde
art&design

Egy androgün reggele Egy androgün reggele
Avagy a WOFT: Lair című kiállításról az FKSE pincéjében

Más művészeti ágakról

színház

A kimondott szónak megint súlya lehet A kimondott szónak megint súlya lehet
Radnóti Zsuzsa Megmozdult irodalom című kötetéről
gyerek

Minden idők macskáiról Minden idők macskáiról
Lovász Andrea (szerk.): Macskák mesés könyve, Cerkabella, 2021
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Táncház, vendégmunkás, indián Táncház, vendégmunkás, indián
Interjú Korniss Péterrel külföldi kiállításokról, sikerekről, változó világunkról és a magyar fotográfia nemzetközi megítéléséről
8. Budapest International Documentary Festival


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés