bezár
 

art&design

2021. 11. 27.
Kísérletek – Csoportos tárlat a Krug Galériában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kísérletek – Csoportos tárlat a Krug Galériában A Korszakváltó Művészek Egyesülete az alkotómunka kísérletező fázisát állítja a középpontba „Kísérletek” című kiállításán, mely november 30. és december 31. között látogatható a Krug Galériában.

Kísérletek, próbák, kutatás – ezek a hívószavak adják a gerincét a kiállítás koncepciójának. Egy művész számára a fentiek talán a legizgalmasabb pillanatai egy alkotói folyamatnak. Mégis alulreprezentált az ilyen művek szerepeltetése, mivel a nézőközönség elé – a legtöbb esetben – már egy kiforrottabb, behatározhatóbb anyagot „illik” kiállítani. A csoportos tárlat olyan fiatal művészek munkáit mutatja be, akiknek lételeme a határok feszegetése és a megszokott felülírása.

A Korszakváltó Művészek Egyesülete 2012-ben azzal a céllal jött létre, hogy a magyar kortárs művészeti közegben segítse a képzőművészet iránt érdeklődő vagy ezen ágakban alkotótevékenységet folytató emberek munkáját, támogassa az alkotó és a befogadó közötti kommunikációt, összehozza a társművészetekkel és az alkotó művészet határterületein dolgozókkal. Az egyesület munkája során kiemelt szerepet kap az alkotóközösség létrehozása, az alkotók tevékenységi körének segítése, támogatása, az alkotások széles nyilvánosság előtt való megjelentetése. Fontos továbbá a fiatal tehetségek, az alkotóművészet területén érvényesülni kívánó pályakezdők felkutatása mentorálása, és támogatása.

Kiállító művészek: Benkő Ramóna, Fekete Szilvia, Hermann Zsófia, Németh Izabella, Palyov Péter, Pusztafi Panna Pálma, Sipos Aliz Menta, Városi Gabriella, Verebics Katalin, Végh Lajos

A kiállítás megnyitja: Szabó Annamária, esztéta

Kísérletek
A kiállítás november 30. és december 31. között tekinthető meg a Krug Galériában, a megnyitó november 30-án, 19:00-kor kezdődik. További információk az esemény Facebook leírásában, illetve az Egyesület Facebook oldalán. Négyzetes kép: Fekete Szilvia – Emlékek mindenről (részlet)
Helyszín: Krug Galéria • 1053 Budapest, Veres Pálné u. 19.
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
art&design

Múzeum készül Mexikóvárosban

Más művészeti ágakról

Roy Jacobsen: A láthatatlanok című regényéről
Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés