bezár
 

zene

2021. 12. 20.
A Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar a Cziffra100 programjában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar a Cziffra100 programjában Gregor Joseph Werner és Jean-Philippe Rameau műveit mutatja be a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar Vashegyi György vezényletével január 26-án a budapesti Zeneakadémián a Cziffra100 programjában.

A Haydneum-Magyar Régizenei Központ és a Cziffra György-emlékév közös koncertjén az együttesek és Vashegyi György karmester Gregor Joseph Werner, az egyik legjelentősebb 18. századi komponista és a Cziffra György repertoárjában is fontos szerepet játszó Jean-Philippe Rameau életművéből mutat be két jelentős alkotást - közölték a szervezők az MTI-vel. "Különleges alkalom ez a koncert, hiszen egyszerre két, számunkra fontos zenei területet mutathatunk meg a közönségnek. Gregor Joseph Werner (1693-1766), aki Haydn elődjeként az Esterházy-család Kappelmeistere volt, csodálatos életművet hagyott hátra, amelynek művei szinte teljes egészében felfedezésre várnak. A Der verlorene Sohn című oratóriumot ezúttal lemezen is rögzítjük, és bízunk benne, hogy ezáltal minél szélesebb kör nyerhet betekintést ennek a felmérhetetlen jelentőségű zeneszerzőnek a világába. Másik szerelem számunkra Rameau és más francia barokk szerzők műveinek megismertetése a nagyközönséggel.

Ezúttal az 1748-ban bemutatott Les Surprises de l'Amour című Rameau-opera második felvonását, az Adonis-t hallgathatják meg fantasztikus nemzetközi szólisták közreműködésével" - idézi a közlemény Vashegyi György szavait. Cziffra György zongoraművész születésének 100. évfordulóját Magyarország hivatalos Emlékév keretei között ünnepli, valamint az UNESCO nemzetközi szervezete is felvette a közösen ünnepelt évfordulók sorába. A Cziffra György-emlékév programjai Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész művészeti vezetésével egyedülálló szakmai összefogásban valósulnak meg itthon és külföldön, számos hazai és külföldi partner áll társszervezőként az események mellett. Az emlékév a Miniszterelnökség támogatásának köszönhetően valósul meg a Bethlen Gábor Alapkezelő segítségével. A Cziffra100 eseményeiről a cziffra100.com weboldalon tájékozódhatnak.

Négyzetes kép a leadben: Nagy Attila, Müpa

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Prae körkérdése zeneszerzőkhőz: Mezei Szilárd válaszol
Interjú Szabó Dániellel külföldi érvényesülésről, versenyzésről, a siker lehetséges jelentéseiről
A CentriFuga utolsó koncertje a Fugában
Akiket elkapott a tömegpszichózis

Más művészeti ágakról

Kerékgyártó Yvonne: Együtt kezdtük
art&design

Háttérinterjú Deák Erikával, a Deák Erika Galéria alapítójával a hazai művészeti képzésről, a pályakezdők lehetőségeiről és arról, hogy mit jelent galeristának lenni
színház

Égnehéz a Kelet-Nyugati Alkotóműhely előadásában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés