bezár
 

film

2022. 04. 01.
Május 26-tól mozikban a Zanox – Kockázatok és mellékhatások
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Május 26-án kerül a mozikba a Zanox – Kockázatok és mellékhatások. Baranyi Benő első nagyjátékfilmje romantikus és sci-fi jegyekkel átszőtt vígjáték, melynek teaser előzetesében többek között egy új Ricsárdgír-dal részlete is hallható – tudtuk meg a filmet forgalmazó Mozinettől.

A Zanox – Kockázatok és mellékhatások kiindulópontja, hogy a kétes eredetű házipálinkák sok fejfájást okoznak, a Zanox nevű kísérleti szerrel viszont lehetővé teszik az időutazást. Ráadásul más piákkal ellentétben nem előre, hanem a múltba. Misivel, a főhőssel (Bálint Előd) is ez történik, akit a következő reggelen a másnaposság helyett ismét az érettségi vár.

A szokatlan helyzettel élve Misi bátrabban kezdeményez Jankánál (Erdős Lili), akibe régóta szerelmes, megpróbál megakadályozni egy gyilkosságot, és a töri tételt is átnézi, amelyet húzni fog. Arra viszont nem gondol, hogy mennyi mindennek kell a helyén lennie ahhoz, hogy napját valóban a legjobbá alakítsa, miközben vészesen fogy az időutazás üzemanyaga, a házipálinka.

A Zanox – Kockázatok és mellékhatások a Nemzeti Filmintézet Inkubátor programjának köszönhetően valósult meg. A műfaji alapokon nyugvó film elszakad Budapesttől: a stáb két, szocialista típusú épületekben bővelkedő helyszínen is forgatott, hogy megalkothassák Misi lakóhelyét: Komlón és Dunaújvárosban.

Az alkotók jelenleg az utolsó simításokat végzik, mielőtt májusban a nagyközönség elé kerül a film. Már látható azonban a teaser, amelyben többek között egy új Ricsárdgír-dal részlete is felcsendül.

A Zanox – Kockázatok és mellékhatások május 26-tól látható a mozikban a Mozinet Kft. forgalmazásában. A film előzetes korhatárbesorolása: 16 éven aluliak számára nem ajánlott.

A képekért köszönet a Mozinetnek

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A 14. Frankofón Filmnapokról
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál
Interjú Vermes Dorkával az Árni című első nagyjátékfilmjéről
A legkülönbözőbb természetű titkok a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon

Más művészeti ágakról

Roy Jacobsen: A láthatatlanok című regényéről
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés