bezár
 

színház

2022. 04. 08.
Három különleges cirkuszi előadás
Békéről is szól a Fővárosi Nagycirkusz új repertoárja
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Fővárosi Nagycirkusz nyártól kezdődően egészen szeptemberig két különböző műsorral várja a közönséget: a hét öt napján matiné időben bemutatnak egy különleges vízi cirkuszi show-t, pénteken és szombaton este pedig egy felnőtteknek szóló, exkluzív műsort. Május elején pedig egy igazi világszenzáció kerül porondra: a vietnámi A O Show-t május 5-8. között hat alkalommal tekintheti meg a közönség a Fővárosi Nagycirkusz mellett felállított cirkuszsátorban.

2022. április 9. - szeptember 18. között a Fővárosi Nagycirkusz bemutatja különleges vízi cirkuszi műsorát, a RAIN – Esőcirkusz című előadást.

Szkéné színház

Az eső a megtisztulás és az újjászületés jelképe – évezredek óta. A termékenység és a gyógyír a szárazságtól sebes földnek és az indulatoktól sebzett léleknek. Az eső elmossa a bánatot és a tragédiákat, s cseppjei új életet hoznak: tisztábbat, szebbet, virágzóbbat.

A Fővárosi Nagycirkusz RAIN – Esőcirkusz című új műsorában ezt az esőt idézik meg: a műsor egy cirkuszi imádság a békéért és a megtisztulásért, a kegyelemért és a megbocsátásért. Ima azért, hogy a világ egy szebb és jobb hely legyen, az emberek szívéből pedig úgy párologjon el a harag és gyűlölködés, ahogy a tavaszi zápor faleveleken megpihenő vízcseppjei az első meleg napsugarak hatására.

A műsor a békéről és a békéért szól – mely az elmúlt évtizedekben nem volt aktuálisabb, mint amennyire ma az. A cirkuszban nem számít a nemi-, faji-, vallási-, nemzeti hovatartozás vagy a politikai ideológiák. A cirkusz teljes világot átfedő ernyője alatt mindenki egyforma. Az előadás során ukrán, orosz, fehérorosz és magyar artistaművészek lépnek porondra.

A különleges vizes technikának köszönhetően újfent egy káprázatos vízi cirkuszi show-t láthat a közönség Budapesten. Az ismerős porond hol fényjátékos szökőkúttá, hol csendes tóvá, hol háborgó tengerré változik át – így egészítve ki a fellépő művészek csodálatos produkcióit.

2022. április 15 - augusztus 27. között a Fővárosi Nagycirkusz ugyancsak repertoárra tűzi a MAGIC SHOW című előadást. A hetente kétszer, péntekenként és szombatonként 19 órától játszott műsor jellemzői: elegancia, kellem, báj és félvilági csábítások.

Mintha a múlt század húszas és harmincas éveiben lennénk, egy varietében vagy magában a párizsi Moulin Rouge-ban. Igézet és babona, báj és ámulat, káprázat és titok. Rég nem látott előadás kerül a Fővárosi Nagycirkuszba, mely szenvedélyével és érzékiségével bűvöli el a nézők szemét és hódítja meg a közönség szívét.

A műsor megidézi a vérbő és könnyed vaudeville-eket, illúzionistákkal, varázslókkal, trükkmesterekkel, bűvészekkel és természetesen artistaművészekkel. Elmosódnak az érzékelés határai: káprázni fog a szem, csilingel a fül, összezavarodik minden érzékszervünk.

A Madách Nemzetközi Színházi Találkozó (MITEM) keretében egy különleges cirkuszi-mozgásszínházi darabot tekinthetnek meg az érdeklődők a Fővárosi Nagycirkusz szervezésében 2022. május 5. és 8. között. A hat alkalommal megtekinthető A O Show a bambusz cirkusz, az akrobatika, a kortárs művészet és a színházi látványművészet egyedi ötvözete.

A különleges előadást az Állatkert területén felépített sátorban láthatja a közönség. A produkció nagyságát mi sem jelzi jobban, mint hogy a Fővárosi Nagycirkusz manézsa kicsinek bizonyul ehhez a lenyűgöző cirkuszi szenzáció előadásához.

A Cirque du Soleil költségvetésénél is nagyobb összeggel gazdálkodó Lune Production műsorának címét adó „A O” a „Lang Pho” szavakból ered, mely „falu és város”-t jelent. Az egyedi atmoszférájú produkció egymás mellé állítja a vietnámi vidéki élet elragadó szépségeit, kulturális gazdagságát és az urbanizációt. Az élőzenés előadás a vidék és a város közötti kontrasztot mutatja be, ezek izgalmas átalakulását és összeolvadását. Az A O Show hitelesen mutatja be Vietnám szépségét: a show-ban a bambusz és a rattan anyagok kreatív felhasználásával és a különböző művészeti ágak kombinálásával dinamikusan jelennek meg az életképek, a hagyományok, a félelmek, a vidámság és a népi hiedelmek.

Az A O Show egy igazán látványos és innovatív előadás, amely egy egészen különleges és egzotikus világba repíti a nézőit, miközben minden érzékszervére és gondolataira is hatást gyakorol.

Képek forrása: https://fnc.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

színház

Kabóca Bábszínház: Dödölle
A Corvina Kiadó Plautus: Hét komédia című kötetéről
Istentelen ifjúság a Radnóti Színházban
színház

HöKöm Project: Wándör Wumen és Szupermen

Más művészeti ágakról

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés