bezár
 

art&design

2022. 05. 11.
Maurer Dóra alkotása díszíti júniusól a bécsi Ringturmot
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Maurer Dóra alkotása díszíti júniusól a bécsi Ringturmot A nemzetközi kortárs képzőművészet egyik legismertebb magyar alkotója, Maurer Dóra Együtt című alkotása díszíti június közepétől szeptemberig a bécsi Ringturm épületét, a Vienna Insurance Group (VIG) székházát. Maurer Dóra - Fehér László 2012-es alkotása után - immár a második magyar művész, akit a Schottenringen található, történelmi irodaház átalakításával bíztak meg.

Maurer Dóra a Ringturm homlokzatát óriási méretű művészeti alkotássá alakítja át, a remény erőteljes üzenetét megjelenítve két pandémia sújtotta év után. A Ringturm beborítása a Wiener Städtische Versicherungsverein, a VIG fő részvényesének kiemelt kulturális projektje. Két év kihagyás után az elkövetkezendő hetekben a Ringturm a határokon átívelő párbeszéd művészi szimbólumává változik, és kifejezésre juttatja Magyarország jelentőségét a Vienna Insurance Group biztosítócsoport számára.

Az Együtt című, 4000 négyzetméteres műalkotás összesen 30 nyomtatott hálós lapból áll, amelyek mindegyike körülbelül 3 méter széles és 63 méter hosszú. Az átlósan összefonódó csíkok élénk, vidám színek spektrumát jelenítik meg a Bécs belvárosában fekvő, Ring menti épület homlokzatán, amely a Duna-csatornára néz.

"Alkotásomban különböző színárnyalatok keresztezik egymást, utalva Közép-Európa sokszínűségére. Ez a színes kompozíció nemcsak a Ringturm lineáris architektúráját hivatott dinamizálni, hanem célja az is, hogy az épületből kiindulva színeket sugározzon a környező területre. Vizuális stimuláns a nyári Duna-csatornánál, de egyben egy olyan horgony is, amely a remény jelét küldi az országhatárokon túlra" - mondta el alkotásáról Maurer Dóra. 

Fotó: Hertha Hurnaus - Dóra Maurer
   

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Posztszocialista épületrombolás vagy „szoc-reál” fenntarthatóság? Posztszocialista épületrombolás vagy „szoc-reál” fenntarthatóság?
Reflexió a girlscanscan Tripping on Modernist Monuments című kiállításáról
art&design

Azt akartam, hogy a képeimet ugyanúgy megértsék Nyíregyházán, mint New Yorkban Azt akartam, hogy a képeimet ugyanúgy megértsék Nyíregyházán, mint New Yorkban
Interjú Keresztesi Botonddal virtuális valóságról, globalizálódásról és fenntartható sikerről
art&design

Keleti kényelem egy sosemvolt nyugaton Keleti kényelem egy sosemvolt nyugaton
Sudár Péter Édesapa Adidasban című kiállításáról
art&design

A fürdő nem hazudik A fürdő nem hazudik
Bathroom – Sibitka Anna önálló kiállítása a Három Holló Galériájában

Más művészeti ágakról

Testközelben – Érzékiség az új német filmekben
gyerek

Ünnepeljük könnyűzenével a gyermeknapot
Május 29-én 10h-15h közt minden a gyermekeknek szól a Müpa körül
irodalom

Szív-fitness Szív-fitness
Helyzetjel
Mayhem-koncert + Mortiis, Exodikon a Barba Negrában, 2022. április 29.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés