bezár
 

zene

2022. 06. 25.
Megalakult a New Millennium Nemzetközi Akadémia
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Megalakult a New Millennium Nemzetközi Akadémia Miranda Liu hegedűművész alapításában megalakult a New Millennium Nemzetközi Akadémia, amely mesterkurzusokat tart és ösztöndíjakkal segíti hátrányos helyzetű tanulókat.

A 2022-ben megalakult New Millennium Nemzetközi Akadémia (NMIA), amelynek alapja a New Millennium Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál mesterkurzusaival minőségi oktatást és online tanulási lehetőségeket kínál feltörekvő kreatív zenészeknek - olvasható a közleményben.

Mint írják, az akadémia partnerei a magyarországi Cadenza Művészeti Ügynökség, a spanyolországi Asociación Cultural Musical Sociedad Filarmónica de Vilagarcía, a bulgáriai Polifonia, valamint az ausztriai Anna Rothschild Ensemble Verein. A tájékoztatás szerint minden szervezet fogadja a New Millennium Nemzetközi Akadémia mesterkurzusait és műhelyeit az adott partnerországban a következő két év alatt. Budapesten már 2022. augusztus 25. és 30. között sor kerül a mesterkurzusokra, a New Millennium Nemzetközi Kamarazenei Fesztivállal párhuzamosan.

Budapest mellett Bécsben, Nikolovoban és Vilagarcia de Arousa-ban lesznek ötnapos mesterkurzusok nemzetközi hírű európai zenészekkel - idézi a közlemény Miranda Liu hegedűművésznőt, az Akadémia alapító-művészeti vezetőjét, aki hozzátette, hogy a személyes mesterkurzusokat év közben is folytathatják a résztvevők online formában. Az Akadémia oktatói, előadói nemzetközileg elismert művészek, szakemberek, menedzserek, akik vezető pozíciót töltenek be európai intézményeknél, együtteseknél, illetve nemzetközi zenei versenyek győztesei.

A New Millennium Nemzetközi Akadémiára bármilyen korú, nemű, származású, vagy társadalmi-gazdasági helyzetű zenész jelentkezését várják július 15-ig. Bővebb információk az akadémiáról a www.nmicmf.com weboldalon találhatók - áll az összegzésben.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023
Recenzió Ábrahám Márta: Chaconne-kézikönyvéről

Más művészeti ágakról

Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés