bezár
 

film

2022. 07. 09.
Kék Kocka díjat kapott Bárdos Judit Karlovy Varyban
A magyar színésznő a Kék Kocka díjat kapta meg
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kék Kocka díjat kapott Bárdos Judit Karlovy Varyban A cseh filmekben nyújtott rendkívüli művészi alakításáért Bárdos Judit szlovákiai magyar színésznő kapta idén a Kék Kocka díjat - közölte pénteken Michal Dolana, a díjat odaítélő bizottság tagja újságírókkal Karlovy Varyban.

Bárdos Judit a lapis lazuli féldrágakőből készült Kék Kocka díj 16. kitüntetettje. A művésznő a díjat pénteken Karlovy Varyban az 56. nemzetközi filmfesztiválon vette át.

Az elismerést az innogy CR energetikai cég, a Magyar Villamosművek (MVM) leányvállalata, adományozza 2006 óta azoknak a színészeknek, akik rendkívüli művészi teljesítményt nyújtottak a cég által támogatott filmekben. Az innogy CR eddig több tucatnyi cseh film elkészítését támogatta. 

A felvidéki magyar színésznő a Fair Play, Čertí brko (Ördögtoll) és a Poslední závod (Utolsó verseny) című cseh filmekben nyújtott, a csehországi filmkritikusok által is elismert rendkívüli alakításaiért kapta meg a Kék Kocka díjat.

"Bárdos Judit minden szerepében nagyon meggyőző tud lenni. A Kék Kocka elismerés teljes joggal jár neki" - jelentette ki Tomás Varcop, az innogy CR vállalat igazgatótanácsának elnöke.

"Számomra mindhárom szerep olyan volt, mint egy ajándék. Lehetőséget kaptam egymástól teljesen eltérő és nagyon szép szerepek eljátszására. Nagyon örülök, hogy mind a három film a közönségnek is tetszett, örömet szerzett" - nyilatkozta Bárdos Judit.

Az Utolsó verseny című sporttémájú drámát Karlovy Varyban a nemzetközi filmfesztivál Horizontok elnevezésű szekciójában mutatták be.

A Kék Kocka díjat tavaly Václav Neuzil kapta a Zátopek című filmben a címszereplő, a legendás cseh atléta megformálásáért.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Mehran Tamadon: Ahol nincs isten & Legrosszabb ellenségem
Interjú Dér Asiával a Nem halok meg című filmje kapcsán
Martin Scorsese: Megfojtott virágok

Más művészeti ágakról

(Nép)mesék és kisebbségi diskurzusok Szegeden
irodalom

Mechiat Zina volt a Boggie: Költőim rendezvénysorozat februári vendége
Magyar Széppróza Napja a Fiatal Írók Szövetségénél


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés