bezár
 

irodalom

2022. 07. 26.
Szarvas Ferenc nyerte a PesText írópályázatának szakmai díját
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A PesText világirodalmi fesztivál 2022-es, „Forrás” hívószóra kiírt irodalmi pályázatán a zsűri döntése alapján a szakmai díjat Szarvas Ferenc Outsourcing című alkotása nyerte. Ezt az írást, illetve a másik tizenegy döntős művet elsőként a SZIFONline-on közlik a szervezők, és július 25-étől augusztus 20-ig szavazni is lehet arra, hogy melyik pályázó nyerje a közönségdíjat.

Idén kétszáznál is több anyag érkezett a Forrás jeligével meghirdetett PesText pályázatra. Az előzsűrizés során ismét a rövidprózák taroltak, de azért beférkőzött a legjobb tizenegybe néhány vers és kísérleti szöveg. Alapos előválogatást követően a főzsűrizést Halász Rita, Bartis Attila és Cserna-Szabó András végezte.

A zsűri döntése alapján a szakmai díjat Szarvas Ferenc Outsourcing című alkotása nyerte. Ezt az írást, illetve a másik tizenegy döntős művet elsőként a SZIFONline-on közlik a szervezők, és július 25-étől augusztus 20-ig szavazni is lehet arra, hogy melyik pályázó nyerje a közönségdíjat.

Szarvas Ferenc 1972-ben Debrecenben született, a Debreceni Egyetem Közgazdaságtudományi karán szerzett MBA végzettséget. Több mint húsz éve informatikával foglalkozik, jelenleg is egy informatikai vállalkozást vezet. Másfél éve jár Lackfi János kreatív írás kurzusára, azóta ír rövidpózát és verset. Írásai a Szószóró, a Felhő Café, az Art’húr és a Szófa irodalmi portálokon jelentek meg.

A szakmai és közönségdíjas alkotásokat lefordíttják angolra, valamint megjelennek a fesztivál zinjében is. Szerzőik bruttó 200-200 ezer forint jutalomban részesülnek, és meghívást kapnak a 2022-es PesText fesztiválra.

A világirodalmi fókuszú PesText ősszel negyedik alkalommal valósul meg Budapesten a Magyar Irodalmi Jogvédő és Jogkezelő Egyesület (MISZJE) szervezésében. Az esemény tervezett időpontja: 2022. szeptember 28. – október 1.

Az idei PesText kiemelt vendége lesz Vlagyimir Georgijevics Szorokin, a kortárs orosz irodalom egyik legizgalmasabb képviselője, A jég, a 23.000, A fehér négyzet és a Garin doktor szerzője. További fontos fellépők: Sjón, Max Porter, Marie Aubert, Erlend Loe, Bridget Collins és Jonathan Culler lesznek.

A PesText fesztivál részletes programja a fesztivál honlapján és Facebook-oldalán lesz hamarosan olvasható.

Támogatók: EMMI, PKÜ, PIM, NKA, Visegrad Fund

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Danyi Zoltán: A rózsákról, Magvető Könyvkiadó, Budapest 2021
Szlovák est a Tiszatáj szerkesztőségében
Vaktérkép
Borda Réka: Égig érő csalán, Scolar kiadó, Budapest, 2022.

Más művészeti ágakról

art&design

Győri Blanka gondolatai* Joó Irma munkáiról
Neked már megvan a heti Praedád?
színház

Égnehéz a Kelet-Nyugati Alkotóműhely előadásában
Jérome Commandeur: A hónap dolgozója


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés