bezár
 

színház

2022. 08. 10.
A Kolozsvári Állami Magyar Színházban lesz a Csíksomlyói passió című előadás
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Kolozsvári Állami Magyar Színházban lesz a Csíksomlyói passió című előadás Augusztus 20-án, a magyar államalapítás és Magyarország fővédőszentje, Szent István király tiszteletének ünnepnapján adja elő a budapesti Nemzeti Színház és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes a Csíksomlyói passió című előadást Vidnyánszky Attila rendezésében a Kolozsvári Állami Magyar Színházban

"A Csíksomlyói passió című előadás a Nemzeti Színház egyik meghatározó produkciója, éppen ezért a 2017-es budapesti kőszínházi bemutató után minden évben ezzel az előadással kezdjük az évadunkat" - idézték a Nemzeti Színház keddi közleményében Vidnyánszky Attila Kossuth-díjas rendezőt, a teátrum vezérigazgatóját, aki emlékeztetett arra is, hogy a 2017-es premiert követően ez az előadás a pesti kőszínházból "zarándokútra kelt", és azóta a magyarság szakrális helyszínein adják elő minden évben.

Szkéné színház

A rendező felidézte, hogy 2018-ban a csíksomlyói nyeregben, 2019-ben az esztergomi bazilika előtti téren, 2021-ben a debreceni református nagytemplom előtt volt látható az előadás. Ebbe a sorba illeszkedik az idei augusztus 20-i előadás, amely a magyar államalapítás ünnepén lesz látható a Kolozsvári Állami Magyar Színházban - írták.

A teátrum közlése szerint a Nemzeti Színház Csíksomlyói passiója egy olyan új színpadi nyelv megteremtését tűzi ki célul, melyben a bibliai történet 18. századi interpretációja, valamint Szőcs Géza kortárs költői átirata szerves egységet alkot a Berecz András által megszólaltatott vallásos népénekekkel és azzal a néptánc alapú koreográfiával, melyet a Magyar Nemzeti Táncegyüttes tagjai adnak elő.

A négyzetes kép forrása: huntheater.ro

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Istentelen ifjúság a Radnóti Színházban
A szexuális nevelés hiánya és TikTok a Nemzetközi Roma Színházi fesztiválon

Más művészeti ágakról

Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés