bezár
 

zene

2022. 08. 15.
Haccacáré: a Hot Jazz Band jubileumi koncertje
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Haccacáré: a Hot Jazz Band jubileumi koncertje 2022. augusztus 27-én zenél a Hot Jazz Band a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében, 20:00-tól 22:00 óráig – olvasható a mupa.hu oldalon.

A Kossuth-díjas Hot Jazz Band 2020-ban ünnepelte fennállásának harmincötödik évfordulóját, a kitartó rajongótáborával közös ünneplésre a világjárvány miatt azonban csak 2022-ben kerülhet sor a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben. Sikerekben gazdag időszakra tekint vissza az együttes ezzel a gálakoncerttel, felelevenítve a zenekar karrierjének főbb állomásait, kitűnő vendégművészek egész sorával. Lesz itt „haccacáré”!

A Hot Jazz Band munkásságának célja az eredeti formájában jórészt elfeledett, háború előtti jazzkorszak stílushű bemutatása, ezáltal a hazai könnyűzenei örökség ápolása. Munkájuk messze földön is elismertté vált, erről tanúskodnak nemzetközi versenygyőzelmeik, amerikai, ázsiai meghívásaik és Európa huszonkét országában megvalósult fellépéseik is. A zenekar igyekszik a műfaj minden színét, hangzását életre kelteni, alapfelállását más formációkkal kibővítve is megszólaltatni. A műsor vendége lesz Európa egyetlen bendzsózenekara, a Hungarian Banjo Kings, valamint hallható lesz a hazánk vezető szvingzenészeivel kibővült Hot Jazz Band, név szerint Bényei Tamás és a Gramophonia Hot Jazz Orchestra. A sort folytatja a zenekar kitűnő klarinétosának szólóformációja, a Leslie Fodor Swing Unit, és nem utolsósorban a Bényei Tamás által 1995-ben alapított Hungarian All Stars, mely a magyarországi dixielandélet nagy öregjeiből áll. A zenekar a kezdetektől kereste a kapcsolatot a társművészetekkel, ennek jegyében lép színpadra társaival Bóbis László sztepptáncvilágbajnok, illetve Janicsek Gábor szvingtáncvilágbajnok és partnere. A műsor sztárvendége Illényi Katica. Az 1920-as, '30-as, '40-es évek zenéinek szerelmesei és a Hot Jazz Band-rajongók minden bizonnyal remek hangulatú estén ünnepelhetik a jazz örök lüktetését.

Négyzetes kép a leadben: mupa.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Nils Frahm: Day
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről
„Határtalan Design”/ Design Without Borders a FUGÁban
Strauss Elektrája a Berlini Állami Operaházban

Más művészeti ágakról

színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés