bezár
 

irodalom

2022. 08. 17.
Kihirdették az Álljon meg egy novellára! pályázat nyerteseit
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kihirdették az Álljon meg egy novellára! pályázat nyerteseit Kihirdették az Álljon meg egy novellára! pályázat győzteseit. A húsz legjobb művet augusztus közepétől az ország legforgalmasabb busz- és villamosmegállóiban olvashatják a járókelők, az egyik különdíjas alkotást pedig színpadra is állítják.

Fiatalkori szerelemről, mentális egészségről és a minőségi kapcsolatok megtartó erejéről szólnak a JCDecaux és a Magyar Telekom által közösen meghirdetett Álljon meg egy novellára! pályázat idei nyertes alkotásai - közölte szerdán a pályázat eredményét kommunikáló cég. A legjobb alkotásnak járó díjat Busch Péter Katalin című novellája érdemelte ki, a második helyezett Suszter Nóra Hatvanegy című műve, a harmadik Bíró Brigitta Natália Igazán koszosnak lenni című alkotása lett.

A Magyar Telekom által választott különdíjas Hegedűs Ágota Lepketangó című novellája, amelyet a szerző mellett a pályázat kiválasztott alkotói állíthatnak színpadra Garaczi László, Németh Gábor, Márton László és Szálinger Balázs mentorálásával. A Rossmann Magyarország Kft. különdíját Lackó Gábor A megállóban című írása érdemelte ki. Idén több mint 4000 pályaműből választotta ki a nyertes novellákat Grecsó Krisztián József Attila-díjas író, Vecsei H. Miklós Junior Prima díjas színművész, Samu Tímea, a JCDecaux Hungary vezérigazgatója és Szabó Melinda, a Magyar Telekom kereskedelmi vezérigazgató-helyettese. A 20 nyertes alkotásból a tavalyi évhez hasonlóan idén is podcastsorozat készült Balázsy Panna, Trokán Nóra és Vecsei H. Miklós előadásában. 

A kép forrása: palyazatok.org

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bemutatták a Nem lövöm fejbe magam antológiát a PesText fesztiválon
Mán-Várhegyi Réka: Vázlat valami máshoz, Magvető Kiadó, Budapest, 2022.
Beszámoló a Kortárs és a Tempevölgy írótáboráról

Más művészeti ágakról

Képtelen képrablás - Mesék a múzeumból, Pagony, 2022
Csoma Sándor: Magasságok és mélységek


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés