bezár
 

zene

2022. 08. 26.
Anna Netrebko ária- és dalestet ad az Operaházban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Anna Netrebko ária- és dalestet ad az Operaházban Ária- és dalestet ad Anna Netrebko szeptember 25-én a Magyar Állami Operaházban. A világhírű szoprán először lép fel a budapesti dalszínházban.

Anna Netrebko Debussy, Dvorák, Rahmanyinov, Rimszkij-Korszakov és Richard Strauss dalai mellett részletek ad elő többek közt Cilea Adriana Lecouvreur, Charpentier Louise, Csajkovszkij Pikk dáma, Leoncavallo Bajazzók, Saint-Saëns Sámson és Delila, valamint Offenbach Hoffmann meséi című operáiból - közölte csütörtökön a dalszínház. A szopránt Pavel Nebolsin kíséri zongorán, a műsorban Elena Maximova mezzoszoprán és Kurt Mitterfellner hegedűművész működik közre. Mint írják, Anna Netrebko és a Magyar Állami Operaház együttműködése több évre nyúlik vissza, 2017 augsztusában a Berlini Waldbühnén a Magyar Állami Operaház Zenekara közreműködött a világhírű szoprán és férje, Yusif Eyvazov, nagyszabású televíziós közvetítéssel kísért gálaestjén, ezt követően pedig a házaspár az Erkel Színházban lépett fel az Andrea Chénier főszerepeiben, az Opera koncertszerű produkciójában 2017 decemberében.

Netrebko és Eyvazov 2021-ben a Müpa vendégeként járt ismét Budapesten, a Tosca koncertszerű előadásában újra a Magyar Állami Operaház Zenekara, Énekkara és Gyermekkara működött közre. Anna Netrebko a Szentpétervári Konzervatórium elvégzését követően 22 évesen debütált a moszkvai Mariinszkij Színház Figaro házassága előadásának Susannájaként Valerij Gergijev irányítása mellett. Egy évvel később az Egyesült Államokban is bemutatkozott a Ruszlán és Ludmilla női címszerepében a San Franciscó-i Operaházban, a Metropolitan Opera társulatával 2002-ben Prokofjev Háború és béke című operájában Natasa szerepében állt színpadra.

Az igazi nemzetközi áttörést a Salzburgi Ünnepi Játékok Don Giovanni-előadásában Donna Anna szerepe hozta el neki Nikolaus Harnoncourt vezényletével. A nagy sikerű fellépést a Deutsche Grammophonnal kötött exkluzív lemezszerződés és meghívások sora követte a világ rangos operaházaitól. Legújabb lemeze, a Verdi, Wagner, Strauss, Puccini, Cilea és Purcell áriáit felvonultató Amata dalle tenebre 2021 novemberében jelent meg.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Bélaműhely koncertje a pécsi Szabadkikötőben
Strauss Elektrája a Berlini Állami Operaházban
Recenzió Ábrahám Márta: Chaconne-kézikönyvéről

Más művészeti ágakról

Jonathan Glazer: Érdekvédelmi terület
Papageorgiu Andrea alkotásai a Barabás Villában
Bemutatták Márton Ágnes drámakötetét
Anna Hints: Smoke Sauna Sisterhood


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés