bezár
 

zene

2022. 10. 09.
Lemezbemutató, verses performansz és borkóstoló is lesz a Debussy fesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Lemezbemutató, verses performansz és borkóstoló is lesz a Debussy fesztiválon A 160 éve született Claude Debussy zeneszerző műveit idézi fel lemezbemutatóval, irodalmi előadással és borkóstolóval az a négynapos zenei fesztivál, amelyet október 26. és 29. között rendeznek meg a budapesti Márai Sándor Művelődési Házban.

A program október 26-án Bácsi Zoltán borász és Oláh Krisztián zongoraművész borklubjával indul a MáraiKult dísztermében. Az esten Debussy zenéjét hallgatva hét különleges bort kóstolhatnak meg az érdeklődők kis pincészetek prémium tételeiből - közölte a kultúrház.

Október 27-én Tóth Kinga költő, vizuális művész és a Metrum Ensemble koncertjére várják az érdeklődőket. A Tombeau de Claude Debussy című antológiát a zeneszerző pályatársai, mások mellett Bartók Béla, Igor Stravinsky, Maurice Ravel, Erik Satie, Manuel de Falla, Paul Dukas állították össze Debussy halálára. Az esten az általuk készített zenei összeállítás hangzik el a Metrum Ensemble előadásában, amely közben Tóth Kinga részleteket szólaltat meg Írmag című szó-, kép-, és hangkölteményéből.

A Debussy NOW! című lemezbemutató koncerten október 28-án Razvaljajeva Anasztázia hárfaművész, Harcsa Veronika énekes, valamint Fenyvesi Márton gitár- és elektronikus művész lép fel. Estjük Debussy zenéjét ülteti át kortárs nyelvre.

A négynapos fesztivált a Quartetto Speranza együttes fellépése zárja október 29-én. A koncerten Debussy G-moll vonósnégyese mellett Darius Milhaud és Weiner Leo művei hangzanak el.

Fotó: wikipedia.org

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023
Jakob Bro and Joe Lovano: „Once Around The Room” koncertje a Müpában, 2023. október 26.
zene

Az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat keretében

Más művészeti ágakról

Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024
A Corvina Kiadó Plautus: Hét komédia című kötetéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés