bezár
 

gyerek

2022. 11. 11.
A MOME és a Máltai Szeretetszolgálat közös projektjét bemutató kiállítás nyílt
Social Design Field Lab // Szociális Design Terepkutatás, avagy mit tehet a designgondolkodás a hátrányos helyzetű gyerekekért, közösségekért?
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A MOME és a Máltai Szeretetszolgálat közös projektjét bemutató kiállítás nyílt November 10-én nyílt meg a Social Design Field Lab // Szociális Design Terepkutatás, avagy mit tehet a designgondolkodás a hátrányos helyzetű gyerekekért, közösségekért? című kiállítás, amely a MOME és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közös oktatási-kutatási pilot programjának eredményeit mutatja be.   

A kiállításon látható többek között néhány, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Jelenlét Programban résztvevő, zalakomári gyermekekkel közösen létrehozott alkotás, mint például a Mobiltelefon-töltő állomás. Bemutatják az ehhez kapcsolódó, több szakterületen – építészet, média design, animáció, tárgyalkotás, textiltervezés – átívelő folyamat és a terepmunka alapú kutatás/fejlesztés, oktatási program módszertani lépéseit is. 

A program során a gyerekek nem csupán új eszköz- és anyaghasználatot sajátíthattak el, hanem önállóan is megfogalmazhattak olyan probléma csoportokat, melyekre közösen kivitelezhető megoldásokat is tudtak nyújtani. Az alkotók célja, hogy a kiállításon bemutatott módszertan széles körben ismertté váljon, alkalmazható legyen Magyarország más leszakadó térségeiben élő gyermekek perspektívájának tágítására is. 

A kiállítás megvalósítója a MOME Innovációs Központ Social Design Hubja. 

momemmsz A kép forrása: mome.hu
Social Design Field Lab // Szociális Design Terepkutatás, avagy mit tehet a designgondolkodás a hátrányos helyzetű gyerekekért, közösségekért? 

A kiállítás 2022. november 10 és december 9 között 9 órától 19-ig várja a látogatókat.További információk az együttműködésről itt olvashatók.
Helyszín: MOME Campus • 1121, Budapest, Zugligeti út 9-25.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle
gyerek

Kertész Erzsi regényéből készült előadás a Vojtina Bábszínházban

Más művészeti ágakról

Kovács Dominik és Kovács Viktor Lesz majd minden című regényéről
Kritika Krusovszky Dénes Levelek nélkül című regényéről
Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés