bezár
 

zene

2022. 11. 21.
Kiemelkedő szólisták lépnek fel az Anima Musicae Kamarazenekar új évadában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kiemelkedő szólisták lépnek fel az Anima Musicae Kamarazenekar új évadában Kiemelkedő szólisták lépnek fel az Anima Musicae Kamarazenekar új évadában: a három koncertből álló Grandioso című sorozatban Giovanni Guzzóval vasárnap a Zeneakadémián találkozhat a közönség, a Magyarországon először játszó Sebastian Bohren és Tedi Papavrami játékát pedig tavasszal hallhatják az érdeklődők - közölte a zenekar hétfőn az MTI-vel.

A zene lelkéről elnevezett kamarazenekar az új évadban is világhírű művészeket lát vendégül, akik szólistaként, koncertmesterként vagy éppen karmesterként lesznek jelen a Zeneakadémia Nagytermében. Az együttes Grandioso bérletének főszereplői a komolyzenei élet igazi éllovasai - olvasható a közleményben.

Mint írják, a sorozat első koncertjét vasárnap hallhatják az érdeklődők a Zeneakadémia Nagytermében, ahol a venezuelai születésű, jelenleg a Camerata Salzburg koncertmestereként tevékenykedő Giovanni Guzzóval lép színpadra az együttes.

A tájékoztatás szerint a művész fiatal kora ellenére a világ legrangosabb zenekaraival lépett már fel, olyan kiválóságokkal dolgozott, mint Joshua Bell, Martha Argerich, Maxim Vengerov, valamint Takács-Nagy Gábor. Tanulmányai befejeztével az intézmény történetének legfiatalabb oktatója lett a londoni Royal Academy of Music-on, jelenleg pedig a grazi Hochschule für Musik professzora. Páratlan játékát egy 1751-ben készült Gagliano hegedűn élvezheti a közönség.

A különböző díjakkal kitüntetett, a világ legjelentősebb koncerttermeiben fellépő művészt először 2015-ben hallhatták az Anima Musicae Kamarazenekar élén az Óbudai Társaskörben, akkor szólistaként és koncertmesterként is debütált. Később az együttműködést folytatva 2018-ban, a zenekar Világsztárok sorozatán is fellépett a hegedűművész - írják.

A Grandioso bérlet első hangversenyének egyik különlegessége, hogy a klasszikus művekből álló koncerten Giovanni Guzzo ezúttal karmesterként is bemutatkozik. Joseph Haydn A lakatlan sziget című nyitánya és Beethoven IV. Szimfóniája között pedig Mozart A-dúr Hegedűversenyét hallhatják az érdeklődők Giovanni Guzzo szólójával.

A közlemény felidézi, hogy a Grandioso bérlet későbbi koncertjein, március 2-án a fiatal svájci hegedűművészt, Sebastian Bohrent hallhatja a közönség, míg április 22-én pedig az egyik legsokoldalúbb szólistát, Tedi Papavramit látja vendégül az együttes.

Az Anima Musicae Kamarazenekar további két bérlete, az Animato és a Capriccioso sorozatok egyaránt kiemelkedő szólistákat, zenei különlegességeket tartogatnak az érdeklődőknek. A kamarazenekar anyagi helyzete és jövője nagyban függ a bérleteladásoktól, ezért a zenei formáció arra kéri a közönségét, hogy ha tehetik, minél előbb vásárolják meg bérleteiket, ezzel is támogatva az Anima Musicae munkáját - emlékeztet a közlemény.

Bővebb információk a www.animamusicae.hu weboldalon található - áll az összegzésben.

 

Kép a leadben: Az Anima Musicae Kamarazenekar (Fotó/ Forrás: Felvégi Andrea / Anima Musicae)

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
A 180-as Csoport című kötet bemutatója
A Bélaműhely koncertje a pécsi Szabadkikötőben
Strauss Elektrája a Berlini Állami Operaházban

Más művészeti ágakról

Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés