bezár
 

építészet

2022. 12. 02.
A hétvégén zárul a Hild József munkásságát bemutató sétasorozat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A hétvégén zárul a Hild József munkásságát bemutató sétasorozat A Hild József életét és munkásságát bemutató ingyenes sétasorozat utolsó állomása, az építész magának és családjának épített Hild-villában zárul vasárnap.

Az ingyenes, 14 órakor kezdődő programon résztvevők Kiss Eszter színművész vezetésével először besétálják a kertet, megtekintik a kőtárat, körbejárják a villaépületet és a kert másik ékességét, a Svájci-lakot, majd a villa belső tereiben tesznek egy sétát, megismerhetik a ház jelenlegi részeit, a megóvott régi épület helyiségeit, ahol egy helyi Hild-kiállítást is megtekinthetnek.

Vetített képekkel, irodalmi részletekkel és művészettörténeti érdekességekkel színesített előadáson ismerhetik meg Hild József családját, a Hild-építészdinasztia egyéb tagjainak munkásságát, valamint betekintést kapnak az építész tanulóéveibe, utazásaiba, baráti körébe, szó esik könyvtárának kincseiről, a környéken általa épített villaépületekről és az értékmegóvásról is. 

A mai budai hegyvidék területeinek nagy része a 19. században külterületnek számított, ahová a polgárok üdülni és kikapcsolódni jártak. Az elszórtan felbukkanó, pavilonjellegű villákat a klasszicista stílus határozta meg az 1830-as, 40-es években, így 1844-ben ebben a stílusban építtette meg Hild József a Budakeszi úton álló Hild-villát.

A részvétel regisztrációhoz kötött, további információ az MMA honlapján olvasható.

A kép forrása: wikipedia.org
 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

építészet

Fényképkollekció a Tabán utolsó évtizedeiről
építészet

Szaúd-Arábia gigantikus beruházása
építészet

Reflexió a girlscanscan Tripping on Modernist Monuments című kiállításáról

Más művészeti ágakról

irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
A 14. Frankofón Filmnapokról
kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés