bezár
 

zene

2022. 12. 04.
Megvannak a Virtuózok V4+ első idei döntősei
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Megvannak a Virtuózok V4+ első idei döntősei Öt résztvevő ország képviseletében egy-egy fiatal tehetség jutott tovább a Virtuózok V4+ zenei tehetségkutató idei évadának első, pénteki nemzetközi elődöntőjében.

A magyar fejlesztésű komolyzenei tehetségkutató első elődöntője alaposan megdolgoztatta a zsűritagokat. Magyarország, Szlovákia, Csehország, Lengyelország és Szlovénia összesen húsz továbbjutója közül most tízen mutatták meg magukat az első nemzetközi elődöntőben, a Budafoki Dohnányi Zenekar kíséretében, Hollerung Gábor vezetésével.

Az egy országból érkező versenyzők zenei pábajt vívtak, ennek eredményéről a két fellépés után azonnal döntött a Miklósa Erika operaénekes, Gabriela Rachidi, a cseh Krumlov Fesztivál igazgatója, Hauser csellóművész, Pablo Sáinz Villegas gitárművész, Steven Mercurio karmester, a Cseh Nemzeti Szimfonikus Zenekar igazgatója és Harvey Goldsmith producer, a Live Aid létrehozója alkotta zsűri, titkos szavazással.

Az nemzetközi elődöntő továbbjutói Magyarországról Somogyi Levente (szaxofon), Szlovákiából Mário Gecasek (harmonika), Csehországból Roman Cervinka (hegedű), Lengyelországból Pawel Libront (klarinét), Szlovéniából pedig Patricija Avsic (hegedű) lettek.

A Virtuózok V4+ Szlovénia öt ország hét tévécsatornáján egyszerre, egy időben mintegy 70 millió ember számára elérhető. A komolyzenei tehetségkutató még egy elődöntővel és a szuperdöntővel jelentkezik az elkövetkezendő hetekben.

Az öt ország fődíjasainak nyereménye egyenként bruttó 10 ezer euró, emellett felléphetnek Plácido Domingóval 2023. március 4-én Budapesten, az MVM Dome-ban. Az öt fődíjas számára a Hungaroton közös lemezfelvételt biztosít.

A Best of Talents díj nyertese egy világsztárral együtt adhat koncertet a Hauser és Harvey Goldsmith által közösen alapított HAUSER Virtuosos Talent Managament jóvoltából. Az ezüstérmesek nyereménye egy-egy Hollóházi porcelán hegedű és egy koncertfellépés a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarával a Zeneakadémia Nagytermében.

A Virtuózok V4+ Szlovénia adásai péntekenként 20.45-től láthatók a Duna műsorán.

A kép forrása: virtuozok.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Richard Strauss Rózsalovagja a Holland Nemzeti Operaházban
Szabó Ferenc János kismonográfiája Verebi Végh Jánosról
Kaiju Eats Cheeseburgers
Bartók jazzre gyakorolt hatásának kutatásai

Más művészeti ágakról

Bemutatták Kali Ágnes Megvakult angyalok című verseskötetét
Vaktérkép
Helga Flatland, Malte Persson és Lilja Sigurðardóttir a PesText Nordicon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés