bezár
 

art&design

2022. 12. 06.
Megújul a debreceni Déri Múzeum állandó kiállítása
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Megújul a debreceni Déri Múzeum állandó kiállítása Megújul a debreceni Déri Múzeum állandó kiállítása a Nemzeti Kulturális Alap Magyar Géniusz Programjának pályázatán elnyert százmillió forintból.

A Géniusz Program forrásából most ez, a város örökségét, a cívis identitást bemutató állandó kiállítás újul meg, amelynek alapja a múzeumalapító Déri Frigyes hagyatéka és az azóta összegyűjtött értékek.

Utóbbi kapcsán Angi János múzeumigazgató megjegyezte: az új kiállítással „a hangulatot is beemelik a tárgyak közé", olyan interaktív installációkat is alkalmaznak, amelyek a mai közönség, a múzeumba járó fiatalabb korosztály számára is élményszerűvé teszik a Debrecen történetét a régészeti feltárásoktól az 1848-49-es forradalom és szabadságharc időszakáig bemutató állandó tárlatot.

A 2023-ra megújuló kiállítás kialakításába színházi látványtervezőket is bevonnak. Novák Ádám, a projekt szakmai felelőse a részletekről szólva elmondta: teljesen megváltoztatják a tárlatot, amely eddig kronológiai sorrendben mutatta be a város történetét. Koncepciójuk szerint a jövőben virtuális tereket is felhasználva, tematikus feldolgozásban, történeteken keresztül – például egy átlagpolgár vagy Méliusz-Juhász Péter, Rakovszky Dániel és Fazekas Mihály életén át – nyújtanak majd bepillantást Debrecen történelmébe.

A kép forrása: dehir.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Az antropomorf jelleg mint animációs karaktertipológiai megközelítés
art&design

Under the Skin – Huminilowicz Vanda egyéni kiállítása a Keletben
art&design

Koleszár Stella kiállítása a Kis Présházban (1111 Budapest, Bartók Béla út 44.)

Más művészeti ágakról

irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés