bezár
 

film

2023. 01. 20.
Napokon belül kezdődik a 9. BIDF, a fesztivál életműdíjasa a Dunaszaurusz rendezője
Budapesten, a Mammut Cinema City vetítőtermeiben január 21-én elindul az idei Budapest International Documentary Festival
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Napokon belül kezdődik a 9. BIDF, a fesztivál életműdíjasa a Dunaszaurusz rendezője Idén is a legfrissebb díjnyertes és fesztiválfavorit dokumentumfilmeket hozza el a fesztivál hazai nézőknek. Az idei fesztivál életműdíjasa Csillag Ádám Balázs Béla-díjas magyar dokumentumfilm-rendező és producer, akinek három korszakos munkáját is vetíti a BIDF.

A program 7 versenykategóriával, 60 filmmel, 200 vetítéssel, 50 külföldi filmalkotóval, a vetítések utáni közönség-találkozókkal, HVG-vitákkal indul.

2023-ban a BIDF életműdíjasa Csillag Ádám filmrendező. A fesztiválon ezért három, több szakmai díjat elnyert Csillag Ádám-film is látható lesz: a Dunaszaurusz I.-II., a Szív utca I.-II. és a Mostohák. Az életműdíj alkalmából a filmek vetítései szabadon látogathatók.

Jegyvásárlás a BIDF-re vetítéseire a Cinema City Mammut oldalán lehetséges. A teljes 2023-as versenyprogram a fesztivál honlapján található.

A BIDF-en látható dokumentumfilmek közül a prae.hu filmrovatának szerzői is kiválasztottak néhányat, amelyeket ajánlunk olvasóink figyelmébe. Vít Klusák Örökre szóló pillanat című filmjéről Benke Attila írt kritikát, amely ide kattintva olvasható.

Hír/kép forrása: BIDF

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Dubinyák Réka: Ali, a magyar jezidi
Trine Piil Christensen, Seamus McNally: Semmi

Más művészeti ágakról

Szabó Márton István: Betonszféra, Scolar kiadó, Budapest, 2022.
A közelmúlt román prózájából
Légrádi Gergely: Alkalomadtán
gyerek

A klasszikus mese új köntösben


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés