bezár
 

irodalom

2023. 05. 05.
Szabó Dezső-est a Jókai Anna Szalonban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Május 9-én, kedden rendezik meg a Jókai Anna Szalonban a Sznobok és parasztok? Szabó Dezső és a népi írok Budán című estet. Az est házigazdája Papp István, az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának történésze.

Néhány lépésre az Alagút bejáratától működött hajdanán egy legendás kávéház, a Philadelphia, vagy ahogyan az írók hívták maguk között: a Fila. Itt üldögélt hosszú éveken át a két háború közötti Magyarország magányos bölénye, Szabó Dezső. E különös embernek egyetlen barátja sem akadt a mára jórészt elfeledett népi írók körében. Budán sétálva lépten-nyomon találkozhatunk emlékeikkel: akár a Krisztina körúton, esetleg a Bimbó úton, netán a Pauler utcában sétálva. Püski Sándor, Bibó István és Illyés Gyula egyaránt Szabó Dezső köpönyegéből bújt elő, róluk és sok minden másról beszélgetünk Papp Istvánnal, az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának történészével, a népi mozgalom, Fehér Lajos monográfusával, számos izgalmas cikk szerzőjével.

Az eseményről bővebb információ itt érhető el.

Belépőjegy: 1400Ft

Kedvezményes jegy: 1000 Ft

Képek: Jókai Anna Szalon Facebook

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
irodalom

Fehér Enikő Az analóg ember című könyvének bemutatója
Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója

Más művészeti ágakról

Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés