bezár
 

építészet

2023. 05. 22.
Archív fotók és rekonstrukció
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Archív fotók és rekonstrukció Olyan archív fotók beküldésére tett közzé felhívást a Várkapitányság a Nemzeti Hauszmann program Facebook-oldalán, amelyek a Budavári Palotanegyedben készültek, így segíthetik az épület korhű rekonstrukcióját.

Az egykori uralkodói palota hamarosan visszakapja századfordulós homlokzatát és tetődíszeit, belső tereinek egy része is korhűen születik újjá.

A pontos újratervezést az eredeti elképzelések mellett a korabeli fényképek tudják a leginkább támogatni, mert több esetben a mesterek kisebb-nagyobb módosításokkal valósították meg az elfogadott terveket. Ezen apró, de lényeges eltérések kiküszöbölésére a tervezőcsapat szakemberei folyamatosan gyűjtik a még fellelhető képi anyagokat a Budavári Palota 2. világháborút megelőző és azt követő időszakából.

A tudományos igényű kutatás során eddig nem ismert képek is előkerültek már, az is előfordult például, hogy hagyatékból bukkant elő egy fontos részletet is tartalmazó fotó.

A Budavári Palotanegyedet ábrázoló, eredeti vagy digitalizált fényképeket, fotónegatívokat a fotoadomanyok@varkapitanysag.hu e-mail címre juttathatják el a felajánlók.

Kép forrása: a Nemzeti Hauszmann Program hivatalos Facebook-oldala

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

építészet

Fényképkollekció a Tabán utolsó évtizedeiről
építészet

Interjú Merényi Dáviddal
építészet

Interjú Monika Karczmarczykkal
építészet

Reflexió a girlscanscan Tripping on Modernist Monuments című kiállításáról

Más művészeti ágakról

Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés