bezár
 

építészet

2023. 05. 22.
Archív fotók és rekonstrukció
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Archív fotók és rekonstrukció Olyan archív fotók beküldésére tett közzé felhívást a Várkapitányság a Nemzeti Hauszmann program Facebook-oldalán, amelyek a Budavári Palotanegyedben készültek, így segíthetik az épület korhű rekonstrukcióját.

Az egykori uralkodói palota hamarosan visszakapja századfordulós homlokzatát és tetődíszeit, belső tereinek egy része is korhűen születik újjá.

A pontos újratervezést az eredeti elképzelések mellett a korabeli fényképek tudják a leginkább támogatni, mert több esetben a mesterek kisebb-nagyobb módosításokkal valósították meg az elfogadott terveket. Ezen apró, de lényeges eltérések kiküszöbölésére a tervezőcsapat szakemberei folyamatosan gyűjtik a még fellelhető képi anyagokat a Budavári Palota 2. világháborút megelőző és azt követő időszakából.

A tudományos igényű kutatás során eddig nem ismert képek is előkerültek már, az is előfordult például, hogy hagyatékból bukkant elő egy fontos részletet is tartalmazó fotó.

A Budavári Palotanegyedet ábrázoló, eredeti vagy digitalizált fényképeket, fotónegatívokat a fotoadomanyok@varkapitanysag.hu e-mail címre juttathatják el a felajánlók.

Kép forrása: a Nemzeti Hauszmann Program hivatalos Facebook-oldala

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

építészet

Interjú Monika Karczmarczykkal
építészet

A Gizella Malom metamorfózisa 
építészet

Így telt a MÉD gálaestje 
építészet

Szakmai nap az innovatív városfejlesztésről a Goldberger Design Districtben

Más művészeti ágakról

Beszélgetés a Tilos az Á négy antológiájáról a Margón
Bánóczki Tibor – Szabó Sarolta: Műanyag égbolt
Pólik József: Balcsillag
Vay Viktória regényének bemutójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés