bezár
 

art&design

2023. 06. 04.
Németh Domonkos Tamás kiállítás a Foton Galériában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Németh Domonkos Tamás ösvénytan című első önálló kiállítása és diplomamunkája a művészt már évek óta foglalkoztató ember-természet viszonyt járja körül, a természetjárás gesztusainak feltárásán keresztül.

Németh Domonkos Tamás tanulmányait az ELTE, illetve a Pécsi Tudományegyetem bölcsészettudományi karán kezdte meg, majd 2022-ben a Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Intézetében szerezte meg fotográfia mesterdiplomáját. 2018-tól a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiójának tagja.

A kiállítás a művész kísérleti projektjeit rendszerezi, amelyekben a természet, mint az ember önkényes szempontrendszerei mentén értelmezett szimbólum sejlik fel. Ezzel számos kérdést felvetve a fotográfia, az emberi észlelés és technológia szerepéről a környezetünk megismerésében, vagy akár a természet romantizáló szemléletének helytállóságáról. Az installációban megjelenő diverz képalkotási technikák a nézőt egyszerre helyezik bele a túrázót megfigyelő és a turistát megelevenítő szerepbe, melyben a fénykép, mint a minket körülvevő környezetünk megismerésének eszköze késztet a természettel való kapcsolatunk mélyebb átértékelésére.

A kiállítás megtekinthető május 31. és június.10 között, szerdától szombatig.

Kurátor: Varga Domonkos

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Reflexió az azt beszélik az Orczyn kiállításra
art&design

A golfesztétikum kritikai sajátossága Kristóf Gábor művészetében

Más művészeti ágakról

építészet

Az építészet mint idea és realitás a 80-as évek Magyarországán
gyerek

Gyermekprogramokkal, Kosztolányi-esttel és Misztrál-koncerttel várják az érdeklődőket a Hild-villában
Dukay Barnabás és Szécsi Lőrinc művei Pécsen


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés