bezár
 

film

2023. 08. 11.
Közeleg a 10. Vertigo Filmhét
A legjobb európai és artfilmeket ígérik a szervezők
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Idén augusztus 24. és 30. között a Vertigo Média szervezésében a fővárosi Art+ Cinemában ismét lesz Vertigo Filmhét. A jubileum alkalmából egy teljes héten át naponta 3 art- és sikerfilmet nézhetnek meg kedvezményes áron az érdeklődők a közelmúlt filmtermésének legjavából. A filmhét programjában összesen 18 alkotás szerepel, melyek közül 3 az országos premier előtt látható majd.

Az Art+ Cinemában premier előtt lesz látható a filmhéten a legendás brit rendező, Ken Loach utolsó filmje, a The Old Oak – A mi kocsmánk; a nemzetközi bestsellerből készült megkapó családi dráma, A csodák könyve; és az Oscar-jelölt Bérénice Bejo főszereplésével készült francia párkapcsolati vígjáték, a Hawaii.

prae.hu

24-én, csütörtökön François Ozon-maratonnal nyit a filmhét. A francia film fenegyerekének négy filmje is műsorra kerül: a programban előbb a világháborús romantikus dráma, a Frantz; utána az erotikus thriller, a Dupla szerető lesz látható. 18 órakor kezdődik a cannes-i versenyfilm, a Minden rendben ment Sophie Marceau főszereplésével, majd a programot a berlini versenyfilm, a Peter von Kant zárja.

25-én, pénteken a Főzőtanfolyam (újra)kezdőknek című svéd gasztrovígjáték pereg majd a vásznon. Ezt követően két premier előtti vetítéssel folytatódik a Vertigo Filmhét. 18 órai kezdettel a brit rendezőfenomén, Ken Loach utolsó filmje, a cannes-i versenyprogram remek darabja, a The Old Oak – A mi kocsmánk lesz látható. Ezt 20:15-től az Oscar-jelölt Bérénice Bejo világvége-vígjátéka, a Hawaii követi. Utóbbi megtörtént eseményeken alapul: egy baráti társaság elárulja egymásnak a legféltettebb titkait, abban a hitben, hogy eljött a világvége, ám, amikor az elmarad, még egy hétig összezárva kényszerülnek élni az egzotikus szigeten.

26-án, szombaton premier előtt vetítik a nemzetközi bestsellerből készült A csodák könyvét. A megható családi dráma egy anyáról szól, aki végigjárja kómában fekvő fiának bakancslistáját, remélve, hogy ezáltal visszakaphatja a gyerekét. A csodák könyve után, 18:00 órától ismét a Hawaiit tűzik műsorra, majd a francia vígjátéksiker, Az új játék zárja a napot.

27-én, vasárnap ismét látható lesz a The Old Oak – A mi kocsmánk, és A csodák könyve. A két előadás között, 18:00 órától az Asterix és Obelix: A középső birodalom című francia vígjátéksiker tekinthető meg.

28-án, hétfőn az adrenalinfüggőknek kedvez a filmnapok programja: előbb a svéd Valaki a túloldalon című horrorfilm, majd a Menekülj! és a Rémálom című norvég horrorfilmek lesznek láthatók.

29-én, kedden a skandináv filmek rajongóinak kedveznek a szervezők. Előbb a Semmi című kultregényből készült, azonos című thriller; majd az Oscar-díjas dán Még egy kört mindenkinek és az Arany Pálma-díjas, többszörös Oscar-jelölt, svéd A szomorúság háromszöge kerül vissza egy-egy vetítés erejéig a moziba.

30-án, szerdán a francia romantikus filmek kedvelői örülhetnek. A Szexfantáziák című pikáns francia komédiával kezdődik majd a műsor. Ezután az Aline – A szerelem hangja című Céline Dion-életrajzi film kerül sorra. A napot A csodák könyve premier előtti vetítése zárja.

Az esemény küldetése: válogatott programmal visszacsábítani a nézőket az artmozikba. Mindehhez a szervezők közleménye szerint ideális helyszín a minden tekintetben megújult Art+ Cinema, ahol most már luxuskörülmények között lehet artmozizni.

A filmhétre a belépőjegyek egységesen 990 forintos, kedvezményes áron kaphatók, a premier előtti vetítésekre a jegyár 1990 forint. A jegyelővétel már elkezdődött online a http://www.artpluszcinema.hu weboldalon, ahol a részletes program is megtalálható. A 10. Vertigo Filmhét a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósult meg. A műsorváltozás jogát fenntartják a szervezők.

 

Forrás: Vertigo Média
Jelenetkép: Hawaii

 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Dev Patel: A Majomember
Csáki László: Kék Pelikan
Denis Villeneuve: Dűne – Második rész
Jonathan Glazer: Érdekvédelmi terület

Más művészeti ágakról

Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés