bezár
 

színház

2023. 08. 29.
Négy bemutatót tervez az új évadban a Békéscsabai Napsugár Bábszínház
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Négy bemutatót tervez az új évadban a Békéscsabai Napsugár Bábszínház Négy bemutatót tervez a 2023/2024-es évadban a Békéscsabai Napsugár Bábszínház, kiemelten megcélozva idén a felnőtt közönséget is - mondta Varga Anna marketingmenedzser kedden az MTI-nek.

Ősszel először szeptember 2-án, a Békés Vármegyei Önkormányzat által szervezett Vármegyenapon találkozhatnak a gyerekek a társulattal, a Csacsifogat előadást hozzák el számukra.

Az évad szeptember 16-án a Bábozda elnevezésű közös játékkal, a Hej, tulipán című babaszínházi előadással és közös virágültetéssel veszi kezdetét.

Októberben egy ősbemutatóval várják a közönséget: Adamik Zsolt kifejezetten a társulatnak írja a keleti népmesék világába kalauzoló A Nap fia,Joiko című darabot, amely a nemrég önálló épületbe költöző bábszínház épületnyitó előadása lesz - emelte ki Varga Anna.

Novemberben egy klasszikus, kesztyűs-paravános bábjáték, a Paprika Jancsi következik, március végére tervezik a Rászedett ördögök című mese bemutatását, valamennyi az óvodás és kisiskolás korosztálynak szól.

A négy éven aluliaknak készül a Táncolókukac című absztrakt, átváltozós, mozgásszínházas előadás. Bérleten kívül, az adventi időszakban a Csodabalzsam című előadással várják majd a nézőket.

Varga Anna elmondta, hogy a Napsugras Délutánok, valamint a babaszínház mellet új sorozatok is megjelennek a repertoáron. Bögrés Mesék címre hallgat az az interaktív előadás- és foglalkozássorozat, amelyet az évad második felében terveznek Czumbil Emőke bábszínész irányításával. Népmeséket dolgoznak majd fel a gyerekekkel közösen, a foglalkozásoknak táncos részük is lesz, utána pedig egy bögre teára vagy kakaóra vendégül látják a résztvevőket.

A társulat célja a felnőtt korosztály hangsúlyosabb megszólítása is, a tervek szerint két vendégelőadással várják őket a Kultúrszösz felnőtteknek elnevezésű sorozatban. Emellett Esti mesék felnőtteknek címmel különleges bábos-zenés estekre is várják őket, itt saját produkciókat adnak elő, az elképzelések szerint akár borkóstolókkal összekötve.

A színház emellett tavasszal készül a Bábos Drámaíró Verseny lebonyolítására is - tette hozzá a marketingmenedzser.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Rómeó és Júlia 2. avagy a Gyönyörök Palotájának könyvbemutatója
Háztartásbeli (Storytelling-est és balkáni falatozás csak nőknek) a STEREO Művházban
színház

Édes Anna a KuglerArt Szalonban, a Freeszfe Egyesület előadásában
Jászay Tamás: Színház a másodikon – Ötvenen a Szkéné 50 évéről

Más művészeti ágakról

FISZ 25, Korpa Tamás portrébeszélgetés
irodalom

Tompa Andrea: Sokszor nem halunk meg, Jelenkor, Budapest, 2023
A Grecsó fivérek estje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés