bezár
 

film

2023. 10. 30.
Fődíjat nyert az Átjáróház Brassóban
Fődíjat nyert Madarász Isti Átjáróház című filmje a Drakula Filmfesztiválon Brassóban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A legjobb nemzetközi mozifilmnek járó fődíjat Madarász Isti személyesen vette át a hétvégén a romániai Brassóban. A népszerű seregszemlét szakmai programok, közönségtalálkozók, könyvbemutatók és a Dracula Fantasy Con nevű rendezvény kíséri.  

A fantasy és vígjátéki elemekben bővelkedő romantikus alkotás a Drakula Trófeát kapta meg. A 11. alkalommal megrendezett nemzetközi fesztivál a horror, a sci-fi, a thriller és a fantasy filmek előtt tiszteleg, díjazva a zsáner legjobbjait - közölte a Nemzeti Filmintézet hétfőn az MTI-vel.

A látványos romantikus film, az Átjáróház története szerint a hullaházban dolgozó Krisztián holtan látja viszont nemrég megismert szerelmét, ezért elhatározza, hogy megmenti a lányt a túlvilág gonosz boncmesterétől és visszahozza őt az élők közé. Az alkotás korábban elnyerte a Brüsszeli Nemzetközi Fantasztikusfilm-fesztivál legjobb európai filmnek járó Ezüst Méliés-díját, a várnai Love is Folly Nemzetközi Filmfesztiválon pedig a Bolgár Filmművész-egyesület díját. A rendező Madarász Isti továbbá a zsűri kitüntetésében részesült a Sitges Nemzetközi Filmfesztiválon.

Az Átjáróház a Filmintézet támogatásával a FocusFox gyártásában, Muhi András és Ferenczy Gábor producerségével készült. A forgatókönyvet Veres Attila írta, az operatőr Garai Gábor volt, a látványért Horgas Péter, a jelmezekért Bárdosi Ibolya, a zenéért Pacsay Attila felelt. Casting directorként Muhi Zsófia működött közre.

A főszerepeket Rujder Vivien, Bárnai Péter, Kulka János és Kútvölgyi Erzsébet alakítja. Fontos szerepben látható Mészáros Máté, Galla Miklós, Székely B. Miklós, Bocsárszky Attila, Nagy Mari, Quitt László, Danis Lídia és a két Pamkutya is.

Az Átjáróház megtekinthető a Filmión.

Képek forrása: port.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Jonathan Glazer: Érdekvédelmi terület
A legkülönbözőbb természetű titkok a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon

Más művészeti ágakról

Bemutatták Charles Bukowski A város legszebb nője című novelláskötetét
Kemény Lili Nem című kötetéről a miskolci bemutatón Moklovsky Rékával beszélgetett
avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...
art&design

Enyedi Zsolt a Szófiai Liszt Intézet rezidenciaprogramján rendezett kiállításáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés